4 Mart 2026, Çarşamba
17:16

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü’nde Aras Havzası değerlendirmesi

BHA
DSİ 24. Bölge Müdürlüğü’nde Aras Havzası değerlendirmesi
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığı heyeti ile Akarsu Mühendislik firması yetkilileri, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Serdar Kotan’ı makamında ziyaret etti.

KARS - BHA 

Gerçekleştirilen ziyarette, bölge illeri açısından su rezervleri bakımından kritik öneme sahip olan “Aras Havzası Hidrojeolojik Etüt Projesi Yapım İşi” ele alındı. Toplantıda projenin mevcut durumu, sahada yürütülen çalışmalar ve teknik süreçler detaylı şekilde değerlendirildi.

Heyet, Aras Havzası’nın yeraltı suyu potansiyelinin belirlenmesi, sürdürülebilir ve verimli kullanımının sağlanması ile geleceğe dönük su yönetim planlamalarının oluşturulması noktasında yapılacak çalışmaları istişare etti. Proje kapsamında elde edilecek verilerin, bölgedeki tarımsal sulama, içme suyu temini ve kuraklıkla mücadele çalışmalarına önemli katkı sunması bekleniyor.

DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, su kaynaklarının bilimsel veriler ışığında planlanmasının önemine dikkat çekerek, Aras Havzası’nda yürütülen hidrojeolojik etüt çalışmalarının bölgenin su güvenliği açısından stratejik bir adım olduğunu ifade etti. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Benzer Haberler