10 Temmuz 2025, Perşembe
19:13

CHP’li Şile Belediyesi’ne Gece Operasyonu: Başkan Özgür Kabadayı Gözaltına Alındı

GÜNDEM
CHP’li Şile Belediyesi’ne Gece Operasyonu: Başkan Özgür Kabadayı Gözaltına Alındı
İstanbul Emniyeti, Şile Belediyesi’ne operasyon düzenleyerek Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve bazı yöneticileri gece yarısı evlerinden gözaltına aldı. CHP, operasyonlara sert tepki göstererek bunları “siyasi baskı” ve “intikam aracı” olarak nitelendirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şile Belediyesi’ne yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ile birlikte eski Özel Kalem Müdürü Oğuz Kaçmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Tolga Özçakmak da gözaltına alındı.

Gözaltı işlemlerinin gece saat 01.30’da ev baskınlarıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, uygulamanın hukuk sınırlarını zorladığını belirterek, “Yeri yurdu belli insanları şafak baskınlarıyla gözaltına alarak korku salmaya çalışan bu zihniyet, ülkenin barış ve huzuruna zarar veriyor” dedi.

Operasyonun gerekçesine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmazken, CHP yönetimi ve parti temsilcileri gözaltılara sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, operasyonları “sandık yenilgisinin hazmedilememesi” olarak nitelendirdi. Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise “Önce gözaltı, sonra delil arama” yönteminin hukuk dışı olduğunu vurguladı.

Daha önce de İstanbul’da Esenyurt, Beşiktaş, Beykoz, Şişli, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Avcılar belediyelerine benzer operasyonlar düzenlenmişti.

Benzer Haberler