15 Haziran 2025, Pazar
01:56

İran'da Mosada ajanlık yapan 5 kişi tutuklandı

İran'da Mosada ajanlık yapan 5 kişi tutuklandı

İran’ın merkezi Yazd kentinde bugün, Mossad adına “stratejik bölgeleri fotoğraflama” ve İsrail istihbaratı ile işbirliği yaptıkları iddiasıyla 5 kişi tutuklandı. Tutuklamanın, İsrail’in İran’a yönelik kapsamlı saldırıları sonrasında gerçekleştiği bildiriliyor  .

Yazd Savcılığı, zanlıların Mossad’a bilgi sızdırdığını, stratejik yerlerin fotoğraflarını çektiğini ve sosyal medya üzerinden “İsrail yanlısı” paylaşım yaparak kamuoyunu kışkırttığını ileri sürdü  .

Bu tutuklamalar, İsrail’in İran’ın hava savunma sistemlerine yönelik saldırısı ve Murakabe’nin dron üsleri gibi istihbarat odaklı operasyonları da içeren “Operation Rising Lion” isimli harekâtını takip ediyor  .

Tutuklamalardan bağımsız olarak, İran—İsrail geriliminin bir parçası olarak, bu tür casusluk iddialarının sıkça gündeme geldiği ve genellikle somut delil sunulmadan suçlamalar yapıldığı biliniyor

Genel olarak bu tutuklamalar, mevcut sıcak çatışmanın istihbarat düzlemine yansımasını temsil ediyor. İran tarafından gerçekleştirilen bu tür yakalamalar, siyasi ve askeri gerilimin sadece fiziksel değil istihbarat cephesine de yayıldığını gösteriyor.

Gerçekten güncel bir gelişmeyse de, henüz şahısların kimlikleri, tutuklananların bağlantı detayları veya bu casusluk iddialarına ilişkin bağımsız deliller medyada geniş yer bulmadı.