Samsun’daki Siyasi Nezaket Türkiye’ye Örnek Olur mu

Tüm Turkiye’de olduğu gibi Samsun’un Terme ilçesinde de yerel seçim öncesi pazar ve esnaf ziyaretleri vardı. Gazeteci Murat Genç’in Saadet Partisi ve Ak Parti Belediye Başkan adaylarının karşılaştığı esnada kayda aldığı anlar siyasi nezaket kazandı dedirtti. 

13 Şubat 2024
Samsun’daki Siyasi Nezaket Türkiye’ye Örnek Olur mu

 Türkiye Gündemi’nde ilk sırada yerel alan 2024 Türkiye yerel seçimleri ; Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak.. Yerel seçim sonucunda belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.

 Tüm Turkiye’de olduğu gibi Samsun’un Terme ilçesinde de yerel seçim öncesi pazar ve esnaf ziyaretleri vardı. Gazeteci Murat Genç’in Saadet Partisi ve Ak Parti Belediye Başkan adaylarının karşılaştığı esnada kayda aldığı anlar siyasi nezaket kazandı dedirtti.

 Belki Türkiye için örnek olur diye hatıra fotoğraf çektigi anlarda ilçe esnafının işte böyle olması lazım. Seçimler biter ama insani İlişkiler baki kalmalı dedi. Karşılıklı başarı dileklerinin ifade edildiği anlarda esnaflar “Her şey daha iyi bir Terme için , Terme için en güzel işleri yapacak adaylar kazansın” dedi.

 

Belediye Başkan Adaylarından emekli öğretmen ve Saadet Partisi Terme Belediye Başkan Adayı Ahmet Köneçoğlu’nun özgeçmişi :

1969 yılında Terme-Erenköy (Çangeriş)’de doğan Ahmet Köneçoğlu, ilk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tekstil bölümünden 1990 yılında mezun oldu.

Mart 1991 tarihinde Kayseri’de öğretmenlik kariyerine başlayan Köneçoğlu, Teknik Müdür Yardımcılığı ve Bakanlık adıma Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Projesinde Sanayi Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Zorunlu bölge hizmetini gerçekleştirmek üzere 1997 yılında Adıyaman’a atandı, burada Adıyaman Meslek Yüksek Okulu Tekstil Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

2001 yılında Çerkezköy’e (Tekirdağ) atanan Köneçoğlu, 2 yıl görev aldıktan sonra Terme Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda Ev Ekonomisi (İş Eğitimi) Öğretmeni olarak atandı. 2006 – 2022 yılları arasında aynı okulda Teknoloji ve Tasarım öğretmenliği yapan Köneçoğlu, Nisan 2022’de emekli oldu.

İstanbul’da 3 sezon, Kayseri’de 4 sezon ve Adıyaman’da 2 sezon olmak üzere toplamda 9 sezon amatör futbolculuk deneyimi bulunan Köneçoğlu, orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

 Bir Dönem önce yine Terme Belediye Başkanı olan ve şuan Ak Parti Terme Belediye Başkan Adayı Şenol Kulun özgeçmisi  :

1960’da Kozluk Beldesinde doğdu. İlk ve orta okulu Kozluk, lise öğrenimini Terme’de tamamladıktan sonra 1977 de Samsun Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Turizm Bölümünü kazandı. 1979’da bu okulun ikinci sınıfında kazandığı bir bursla İngiltere’de Norwich Üniversitesinde eğitim aldı.

 İngiltere dönüşünde Turizm Bakanlığı’nda çalıştı.1983 ‘de Ankara Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Planlaması Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversite’sinde yöneticilik, bölüm başkanlığı ve eğitim direktörlüğü görevlerinde bulundu. 1995 de Orta Doğu Üniversitesinde ve Hacettepe Üniversitesinde doktora dersleri aldı. 2009-2014 yılları arasında  kapanan belde belediyeleri arasında yer alan Kozluk Belediyesinde Belediye Başkan olarak görev yaptı. 2014-2019 yılları arasında Terme Belediye Başkanlığı yaptı. Çok iyi derece de İngilizce ve Fransızca bilen Şenol Kul evli ve iki çocuk babasıdır.

( ÖZEL HABER:  HABER  MURAT GENÇ )

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.