CHP ANTALYA İL BAŞKANI NAİL KAMACI: “ONLAR SANDILAR Kİ SUSTURACAKLAR!”

CHP ve ADD, 24 Ocak’ta Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini andı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı: “Karanlık güçler tarafından katledilen bütün aydınlarımız, bütün demokrasi şehitlerimiz hala bize ışık olmaya, onurlu mücadelemizde bize önderlik yapmaya, yol göstermeye devam ediyorlar” dedi. 

24 Ocak 2024
CHP ANTALYA İL BAŞKANI NAİL KAMACI: “ONLAR SANDILAR Kİ SUSTURACAKLAR!”

 

24 Ocak 1993’te evinin önünde bombalı saldırıya uğrayarak katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, 30 yılında Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı.

 

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

 

“30 yıl önce bugün karlı bir Ankara sabahında bu memleketin en cesur kalemlerinden, kalemi kılıçtan keskin, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu'yu hayattan kopardılar.

 

Onu katledenler sandılar ki öldürmekle Mumcu'yu susturacaklar!

Onu katledenler sandılar ki Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı milyonları korkutacaklar'.

Bilmedikleri şey şuydu ki, biz bir gideriz ama bin geliriz!

Biz halkız yeniden doğarız ölümlerde!

 

Ne demişti Mumcu; ‘Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laik'im, ben Antiemperyalist'im. Ben insan haklan savunucusuyum. Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım’ Biz böyle ir geleneğin mirasçılarıyız.

 

Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu... Karanlık güçler tarafından katledilen bütün aydınlarımız, bütün demokrasi şehitlerimiz hala bize ışık olmaya, onurlu mücadelemizde bize önderlik yapmaya, yol göstermeye devam ediyorlar!

Ömrünü Cumhuriyete, Atatürk devrimlerine, çağdaşlığa, bağımsızlığa, aydınlık bir Türkiye'ye adamış aydınlarımızı, demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlemle andığımız Adalet ve Demokrasi Haftasında onların onurlu mirasını sonuna kadar savunacağımızı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini inşa edene kadar mücadelemizden bir an olsun, vazgeçmeyeceğimizi dosta düşmana buradan bir kez daha haykırıyoruz!

 

SELAM OLSUN UĞUR MUMCU'YA!

SELAM OLSUN KALPAKSIZ KUVVACILARAI

SELAM OLSUN MUSTAFA KEMAL PAŞA'YA!

 

Atatürk ilke ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu'yu ve bütün demokrasi şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum. Anıları mücadelemizde yaşamaya devam edecek.Uğurlar olsun...” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.