Anadolu Birliği Partisi Siyasi Başdanışmanlığı Ataması

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı siyasi baş danışmanlığına Tekin Yılmaz getirildi. 

17 Eylul 2020
Anadolu Birliği Partisi Siyasi Başdanışmanlığı Ataması

Tekin Yılmaz atandığı bu görev hakkında şu cümleleri kurdu; ''Ülkemize ve milletimize hizmet etmek için yeni kurulan ABP partisini iktidara getirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışacağım. Genel Başkan Bedri YALÇIN ile beraber güzel hizmetler yapacağımıza inancım tamdır. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun'' dedi.

Tekin Yılmaz Kimdir?

1948 yılında babasının görevli olduğu Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul ve Ankara'da tamamladı. AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu'nu bitirdi. 1971 yılında İngiltere - Cambridge'de 2 yıl süreyle dil eğitimi aldı. Kısa bir süre EBA'da (Ekonomik Basın Ajansı) çalıştı. Askerlik görevini Askeri Yargıtay Başkanlığı'nda tamamladı.

1974 yılı sonlarında Milli İstihbarat Teşkilatı'na müracaat etti. Uzun yıllar Türkiye'nin değişik yörelerinde görev yaptı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldı. Londra'da tedavi oldu. 1998 yılında emekli oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.