Sahip olduğu nar bahçesini lavanta çiçeği tarlasına dönüştürdü

ISPARTA Ve Burdur'daki lavanta bahçelerini gezdikten sonra "Neden Antalya'nın da bir lavanta bahçesi olmasın" diyen Serpil Seçkin Göçer, sahip olduğu nar bahçesini lavanta çiçeği tarlasına dönüştürdü 

21 Temmuz 2021
Sahip olduğu nar bahçesini lavanta çiçeği tarlasına dönüştürdü

KONYAALTI BELEDIYESI SOKAK HAYVANLARI SAGLIK VE REHABILITASYON MERKEZI, SALGIN TEDBIRLERININ KADEMELI OLARAK AZALTILMASIYLA HAYVAN SAHIPLENMEK ISTEYENLER ICIN KAPILARINI YENIDEN ACTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 
Yıllarca sağlık sektöründe çalışan Serpil Seçkin Göçer, 4 yıl önce Isparta'nın Kuyucak Köyü'ndeki lavanta tarlasına düzenlenen geziye katıldı. Göçer, o günden sonra Kepez ilçesine bağlı Odabaşı Köyü'nde verim alamadığı nar bahçesini gözden çıkarıp, arazisini lavanta turizminin hizmetine sunma hayali kurdu.
 
ARAZİ MOR RENGE DÖNÜŞTÜ
 
Serpil Seçkin Göçer, 'lavanta tarlası' hayalini gerçekleştirebilmek için emekli eşi Selahattin Göçer ile birlikte el ele verdi, ilk iş olarak 8 dönümlük arazisini nar ağaçlarından arındıran Göçer, Isparta bölgesinden bir miktar köklenmiş lavanta satın aldı ve ilk deneme üretimini gerçekleştirdi. Olumlu sonuç alan Göçer, tarlasının tamamına lavanta ekimi yaptı, arazisini mor renge dönüştürerek Odabaşı Köyü'nü lavanta kokusuna boğdu.
 
GRUPLAR AKIN AKIN GELİYOR
 
Antalya'nın ilk lavanta tarlası olan 'Lavanta Bahçesi Antalya' adı verilen arazisinde yetiştirdiği lavanta çiçeğinden damıtma usulüyle yağ üretimine de başlayan Serpil Seçkin Göçer, "Bahçemin Antalyalıların ilgisini görmesi bana büyük heyecan, büyük cesaret verdi" dedi. Her gün turlarla kalabalık yerli ve yabancı grupların geldiğini belirten Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü;
 
"Lavanta tarlamızın ilk ziyaretçisi Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü olmuştu. Lavanta çiçekleri arasında gezindi, belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Başkanın sözleri cesaretimizi bir kat daha artırdı. Ardından bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri geldi. Düzenlenen turlarla ziyaretçi sayımız her geçen gün arttı. Lavanta çiçekleri arasındaki dekorlarımız önünde fotoğraf ve video çekimleri yapılıyor. Fotoğraf sanatçıları, özellikle gün batımını arka plan yapıp lavanta tarlamızı fotoğraf karelerine aktarıyor. Burası gelin- damat fotoğrafları çekimi içinde tercih edilen bir mekân oldu. Ziyaretçilerimize gözleme, çay-ayran ikramında bulunuyoruz. Ayrıca, standımızda lavanta çiçeğinden üretilmiş kokulu yağ, kolonya, şampuan, sabun türü hediyelik ürünlerin satışını yapıyoruz."
 
GÖÇER'E KOOPERATİF DESTEĞİ
 
Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi'nin de destek verdiği Serpil Seçkin Göçer, "Ben lavantaya aşık oldum" derken, hedefinin Antalya'yı güneş, deniz, kum, tarihi zenginlikler yanında lavanta çiçeği ile de dünyaya tanıtmak, bu konuda öncülük etmek olduğunu aktardı.
 
Kooperatif üyesi üretici kadınları gruplar halinde lavanta tarlasına getirip gezdiren, mor renkli tarlanın tanıtımına katkıda bulunan Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi'nin başkanı Çiğdem Bal, "Serpil Seçkin Göçer, Antalya'ya ilk lavanta bahçesini kazandıran bir iş insanı, kooperatifimizin de bir parçası oldu. Bir kadın olarak cesaretli adımlar attı. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Kooperatif olarak lavanta çiçeği ürünlerinin pazarlanmasına destek olacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.