BALKABAKLI MAGNOLİA

 

16 Mart 2021
BALKABAKLI MAGNOLİA

 

MALZEMELER:
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket krema (200 ml.)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yağ
1,5 paket burçak bisküvi
Süslemek için fıstık


YAPILIŞI:
Öncelikle Kabakların üzerine şekeri döküp 4-5 saat bekletelim Kabakları suyunu salacaktır. Bu şekilde su koymadan pişiriyoruz. Haşlanmış balkabağı blender ile ezilip püre haline getirilir.
Pişen tatlı soğumaya bırakılır.

Bisküviler rondoda çekilip ufalanıp kuplara alınır.

Kreması için: süt, şeker, nişasta ve un tencereye alınır. Kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
Göz göz olunca ocaktan alınıp vanilya ve yağ eklenip karıştırılır. Krema da ilave edilip mikserle çırpılır.

Hazırlanan krema bisküvili kupların üzerine dökülür. Soğuması için dolaba alınır.
İyice soğuyan kremanın üzerine soğumuş olan balkabağı püresi yayılır.
Üzerine fıstık serpilir.
Afiyet olsun.

KAYNAK: fundalitarifler

 


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.