Tam tamına 4,5 yıl sonra tekrardan göreve atandı!

Dün Resmi Gazete'de yayınlanan kararla 24 yıl önce Kardak Adası'na Türk bayrağını diken ve Poyrazköy kumpas davasında tuıtuklanıp 4,5 yıl cezaevinde kalan Tuğamiral Ercan Kireçtepe, SAT Komando Komutanlığı'na atandı.  

06 Ağustos 2020
Tam tamına 4,5 yıl sonra tekrardan göreve atandı!

 
1996 yılında Türkiye ile Yunanistan 'ı savaşın eşiğine getiren kriz sırasında Kardak adasına gittiği Zodiac botun deposunu, cebinden ödediği para ile dolduran ve adaya Türk bayrağı diken SAT komandosu Ercan Kireçtepe, 24 yıl sonra Tuğamiral rütbesi ile Beykoz Anadolu Kavağındaki SAT Komando Komutanlığına atandı.
 
KUMPAS DAVASINDA TUTUKLANMIŞTI
 
Kardak operasyonu sonrası kahraman olarak karşılanan Kireçtepe, 2003'deki Poyrazköy kumpas davasından tutuklanıp, 4,5 yıl Hasdal Cezaevinde kalmış ve beraat etmişti. Kireçtepe ile birlikte Kardak'a çıkan Albay Ali Türkşen, Poyrazköy davasında, adaya gidecekleri botun benzini olmadığını açıklamış "Bize Kardak'daki Yunan bayrağını indirme görevi verildi. Komutanlarımıza 'Botta benzin yok gidemiyoruz' diyemezdik. Benzini Kireçtepe'nin kredi kartı ile aldık, ekmek arası peynir de yaptırdık. Kardak'a gidip bayrağı indirdik, Türk bayrağını diktik'' demiş, o günün parası ile 16 milyon 730 bin liralık faturayı paylaşmıştı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.