RUMLAR CAMİYE SALDIRDI

Güney Kıbrıs'da kimliği belirsiz rumlar camiye saldırdı. 

02 Haziran 2020
RUMLAR CAMİYE SALDIRDI

Güney Kıbras Limosal' da camiye saldırı gerçekleştirildi. Köprülü Camii' nin duvarlarına islam karşıtı yazılar yazıldı ve  girişe 3 adet molotofkokteyleri atıldı. Olayın erken fark edilmesi üzeine çıkan yangın hemen söndürüldü. Duruma müdahale eden polis suçluların kimliğini henüz belirtmedi.

Olayla ilgili konuşan Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, camiye yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. Her türlü ırkçı, ayrımcı yaklaşımı reddettiklerini söyleyen Atalay, “Bu yapılan kabul edilemez. İslam düşmanlığı ile bir yere varılamaz” dedi. Atalay, molotofkokteyllerinin erken fark edilmesi ile olası bir yangının engellendiğini ifade etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar da, olaya sert tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Tatar, “Rum halkı ve Rum Yönetimi bilmelidir ki ırkçı, İslamiyet düşmanı yaklaşımların kimseye faydası olamaz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çirkin saldırıyı sosyal medya hesabından kınadı. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Güney Kıbrıs’ta, Limasol’da Köprülü Camii’nin yakılmak istenmesini şiddetle kınıyoruz. Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır. İslam düşmanlığını özendiren siyaset ve medya dili ile mücadele edilmelidir. Rum yönetimi failleri bir an evvel bulmalıdır.”

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.