Günaydın Türkiye, merhaba yerküre. Bugün de sizleri Denizli’nin en büyük ilçesi Çivril’den selamlıyorum .. Burası nilüferleriyle ünlü Işıklı Gölü … Haziran ayından itibaren nilüferler gölün üzerinde yüzüyor ve muhteşem bir görüntü ortaya çıkıyor …

Tabiatın Kızı olarak benim bu muhteşem doğa manzaralarını ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz . Ama en çok neye dikkat edeceğimi de bilir sıkı takipçilerim ..; ÇÖPLER ..! Coğrafi olarak muazzam topraklarda yaşamamıza rağmen toplum olarak bu güzelliklerin değerini bilmeyen bilinçsiz bir toplum olduğumuzun altını çizmeden geçemeyeceğim ..! Bu fotoğrafları ben çektim güzellikleri görün diye...

 ama çekip de yayınlanmadığım çöp görüntüleri de mevcut ! Keza belediye kaç adet çöp konteyneri koymasına rağmen insanımız maalesef ki hoyratça kullanmaya devam ediyor tabiatı ! Hatta gölde Tekneci kardeşlerimiz var turistlere gezi yapan .. onlar da bu durumdan muzdarip .. sürekli çöp topluyoruz ama maalesef insanlar bu konuda çok duyarsız diyorlar ki haklılar .. Dün Çivril belediye başkanımız ile görüştüm .. Çok da güzel projeler hayata geçirmiş bölgede .. Çöp konusunu gündeme getirdim ve ceza kesilmesini önerdim . Çünkü bizim toplumumuz cezadan anlıyor ! Cebinden biraz para çıksın da görelim bakalım tabiata zarar vermeyi !

Umarım Türkiye genelinde çöp konusunda daha uygar ve saygılı bir hale geliriz . Ben vatanına ve doğaya aşık bir yurttaş olarak şu konuyu da dile getirmekten çekinmiyorum ; maalesef ki bu bölgemiz de İsraillilerin merceği altında .. hatta buralardan çokça toprak satın alıyorlarmış .. Ve hatta gölün içindeki toprak da mineral açısından çok zengin ve gübre olarak çok verimliymiş .. Bölge inanılmaz bir tarım arazisi .. Her zaman söylediğim şey şu : TOPRAKLARINIZI SATMAYIN ..! Ekin , biçin , kendiniz değerlendirin ama satmayın ! Unutmayın ki toprağın üstü kadar altında da muazzam değerlerimiz var ! ŞEHİTLERİMİZİN KANI gibi ..!

Nihal Tuğba ÖZAY

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.