DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.031.528
BHA

İstanbul’da yeraltı deposundan silah atölyesi çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı silah üretimine yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında İstanbul’un Pendik ilçesinde dikkat çeken bir sevkiyat ağına darbe vurdu.

24 Nisan 2026 496 okunma
İstanbul’da yeraltı deposundan silah atölyesi çıktı
İstanbul’da yeraltı deposundan silah atölyesi çıktı

İSTANBUL-BHA

Toprak altındaki boş bir su deposuna gizlenmiş binlerce silah parçası ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığına yönelik istihbarat çalışmaları kapsamında Pendik’teki kırsal bir alanı takibe aldı. Dron destekli havadan yapılan incelemelerde, bazı şüphelilerin arazide toprak altına girip çıktığı tespit edildi. Yapılan saha araştırmasında, bu noktanın yer altındaki boş bir su deposu olduğu belirlendi.

Depodan binlerce parça çıktı

Operasyon için düğmeye basan ekipler, söz konusu depoya baskın düzenledi. Depo içerisinde çuvallara gizlenmiş halde, ruhsatsız tabanca yapımında kullanılacak 3 bin 92 silah parçası, 1869 adet tabanca sürgüsü ve çok sayıda silah aparatı ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin, Türkiye genelinde bugüne kadar tek operasyonda yakalanan en yüksek miktardaki silah üretim parçası olduğu bildirildi.

4 şüpheli gözaltında

Operasyon kapsamında olayla bağlantılı olduğu belirlenen 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.