DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.030.386
BHA

Aksaray’da bayram öncesi tatlı denetimleri sıkılaştırıldı

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olarak tükettiği tatlı ürün gruplarında ortak denetim gerçekleştirdi.

16 Mart 2026 1,7B okunma
Aksaray’da bayram öncesi tatlı denetimleri sıkılaştırıldı
Aksaray’da bayram öncesi tatlı denetimleri sıkılaştırıldı

YAŞAR SARIKAYA / AKSARAY - BHA

Aksaray’da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde tatlı üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimler artırıldı. Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olarak tükettiği tatlı ürün gruplarında ortak denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında ürünlerde etiket bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Etiketi bulunan ürünlerde ise raf fiyatı ile kasa fiyatı karşılaştırıldı. Ayrıca satışı yapılan tatlılarda, boş kap ağırlığının (dara) düşülüp düşülmediği de incelendi.

Zabıta ekipleri ise işletmelerde hijyen koşullarını mercek altına aldı. Ürünlerin son tüketim tarihleri, imalat alanlarının temizliği ve çalışan personelin eldiven ile koruyucu ekipman kullanıp kullanmadığı titizlikle denetlendi. Denetimler sonucunda mevzuata aykırı durum tespit edilen işletmelere, ilgili kurumlar tarafından idari yaptırımlar uygulandı.

Yetkililer, kurallara uyan esnafa teşekkür ederken, herhangi bir mağduriyet yaşayan vatandaşların belediye ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne başvurmalarının önemine dikkat çekti. Öte yandan, denetimlerin arife günü dahil olmak üzere bayram süresince devam edeceği bildirildi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.