DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.030.386
BHA

Bakan Gürlek: Ayrımcılık ve ırkçılık barış ve ortak geleceği tehdit ediyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İslam’a ve Müslümanlara yönelik düşmanlığın kararlılıkla reddedilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin, İslamofobi, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı insan onurunu ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini belirtti.

14 Mart 2026 1,9B okunma
Bakan Gürlek: Ayrımcılık ve ırkçılık barış ve ortak geleceği tehdit ediyor
Bakan Gürlek: Ayrımcılık ve ırkçılık barış ve ortak geleceği tehdit ediyor

ANKARA - BHA 

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uluslararası platformlarda sıklıkla “İslamofobi” olarak adlandırılan olgunun yalnızca bir korku değil, önyargı, ayrımcılık ve açık bir düşmanlık içerdiğine dikkat çekti.

“Fobi” kavramının esasen bir korkuyu tanımladığını ancak dünyanın birçok yerinde Müslümanlara yönelik tutumun, bir korkudan öte İslam’a, Müslüman kimliğine ve İslam medeniyetine sistematik bir karşıtlık ve dışlama biçimi olduğunu belirten Gürlek, şunları kaydetti:

“Bu nedenle mesele yalnızca bir ‘korku’ değil, çoğu zaman İslam karşıtlığı ve düşmanlığıdır. Minarelerden, başörtüsünden veya bir inancın kamusal görünürlüğünden rahatsızlık duymak korkuyla açıklanamaz. Bir insanın inancı, kimliği veya kültürü nedeniyle hedef alınması, ibadet mekanlarının, sembollerinin ve değerlerinin aşağılanması insan onuruyla bağdaşmaz. İslam’a ve Müslümanlara yönelik düşmanlık kararlılıkla reddedilmelidir. Toplumların barışını ve ortak geleceğini tehdit eden her türlü ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele etmek, farklılıkları zenginlik olarak gören, insan onurunu ve karşılıklı saygıyı merkeze alan bir anlayışı güçlendirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye olarak, İslam düşmanlığına, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve her türlü ayrımcılığa karşı insan onurunu, eşitliği ve hukukun üstünlüğünü savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.