DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.026.248

Azerbaycan’da İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Her Geçen Gün Hızla Gelişmeye Başlıyor

Yayına Hazirlayan ; Murat Genç Makale ; Eljan Guluyev – İnsan Kaynakları Departmanı Başkanı, “NETMERGE GROUP” Şirketinin Kurucusu

19 Aralık 2025 1,5B okunma
Azerbaycan’da İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Her Geçen Gün Hızla Gelişmeye Başlıyor
Azerbaycan’da İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Her Geçen Gün Hızla Gelişmeye Başlıyor

Eljan Guluyev – İnsan Kaynakları Departmanı başkanı, “NETMERGE GROUP” şirketinin kurucusu

 

Azerbaycan’da İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü her geçen gün hızla gelişmeye başlıyor!
Modern meslekler artık Azerbaycan iş gücü piyasasına aktif şekilde entegre olmaktadır. Bu mesleklerden biri de şüphesiz İnsan Kaynakları Yönetimi alanıdır.

Aslında Azerbaycan’da İnsan Kaynakları kavramı geçmişten beri mevcuttu; ancak Sovyetler Birliği döneminde bu alan “personel işleri” ya da “kadrolar bölümü” adı altında yürütülüyor ve yeterince gelişim göstermiyordu. Günümüzde ise küresel meslek standartlarına uyum sağlandıkça, Azerbaycan’da İnsan Kaynaklarının hem uygulamalı hem de akademik yönleri katbekat gelişmektedir.

Bu gelişime birçok örnek vermek mümkündür. Günümüzde birçok şirkette işe alım süreçleri ATS (Aday Takip Sistemleri) aracılığıyla yürütülmektedir. Çalışan motivasyonu ve KPI sistemleri, veri analistleri tarafından detaylı şekilde analiz edilmekte ve istatistiksel veriler doğrultusunda kararlar alınmaktadır. ERP sistemleri ise artık birçok kurumda aktif olarak kullanılmaktadır.

ERP sistemleri ve mikro programlamalar sayesinde; çalışan devir oranları (turnover), çalışan memnuniyeti, ücret ve prim sistemleri ile iç kontrol mekanizmaları İnsan Kaynakları süreçlerinde büyük bir dönüşümün göstergesi hâline gelmiştir.

Azerbaycan’da İnsan Kaynakları alanının bu kadar kısa sürede gelişmesinde, yurt dışından edinilen bilgi ve deneyimlerin önemli katkısı olmuştur. Bu ülkeler arasında Türkiye özellikle ön plana çıkmaktadır.

Son olarak belirtmek gerekir ki, Azerbaycan’da en çok talep gören mesleklerden biri İnsan Kaynakları Yönetimidir. Bu durum, söz konusu alanın gelişiminin en temel göstergelerinden biridir.

 

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.
Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.