DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.037.827
BHA

DHMİ, 48 havalimanı kurtarma ve yangınla mücadele memuru alacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 48 Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) memuru alımı yapacağını duyurdu.

13 Kasım 2025 1,7B okunma
DHMİ, 48 havalimanı kurtarma ve yangınla mücadele memuru alacak
DHMİ, 48 havalimanı kurtarma ve yangınla mücadele memuru alacak

ANKARA-BHA

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, adayların 1 Eylül 2024’te gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) P93 puan türünde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurular 14-21 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” sekmesi ya da kariyerkapisi.gov.tr adresi aracılığıyla yapılacak.

Belirtilen tarihler dışında, posta veya şahsen yapılan başvurular geçerli sayılmayacak.

Adaylar arasından, kadro sayısının 5 katı kadar kişi en yüksek KPSS puanına göre yazılı sınava çağrılacak. Yazılı sınavdan 100 üzerinden en az 70 puan alanlar arasından, en yüksek puanlı adaylar uygulamalı sınava katılmaya hak kazanacak.

Sonuç değerlendirmesinde KPSS, yazılı ve uygulamalı sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak başarı sıralaması oluşturulacak.

DHMİ, işe alınacak 48 personelin Türkiye genelinde 21 farklı havalimanında görevlendirileceğini bildirdi.

Sınav tarihleri, yeri ve saatine ilişkin bilgiler kurumun resmi internet sitesi www.dhmi.gov.tr adresinden duyurulacak.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.