DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.026.309
BHA

Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden 43 madenci anıldı

Bartın’ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022’de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 43 madenci, facianın üçüncü yılında düzenlenen törenle anıldı.

14 Ekim 2025 1,9B okunma
Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden 43 madenci anıldı
Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden 43 madenci anıldı

AMASRA-BHA

Törende, müessesedeki servis kuyusunun önünde bir araya gelen madenci aileleri, iş arkadaşları ve yetkililer, patlamada hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yer aldığı madenci anıtı önüne baret ve karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim okunurken, mevlit şekeri de dağıtıldı.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “43 madencimizi kaybetmenin acısı hâlâ taze. Temennimiz, böyle elim kazaların bir daha yaşanmaması. Maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. İş güvenliği önlemlerinin önemi bir kez daha hatırlanmalı” ifadelerini kullandı.

Törene AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Serhat Sır, Amasra Kaymakamı Muhammet Çetin, sendika yöneticileri ve çok sayıda madenci katıldı.

Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden 43 madenci anıldı

Olayın detaylarına göre, 14 Ekim 2022’de saat 18.15’te gerçekleşen patlamada ilk anda 41 işçi yaşamını yitirmiş, 11 işçi yaralanmıştı. Bunlardan biri 4 Kasım 2022’de, bir diğeri ise 5 Nisan 2023’te tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetmişti.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.