Avrupa Türk Gazeteciler Birliği: Altan Öymen’i Kaybetmenin Derin Üzüntüsünü Yaşıyoruz
Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), 93 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve siyasetçi Altan Öymen için taziye mesajı yayımladı. ATGB Onur Üyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Başkanı olan Öymen’in hem medya hem siyaset dünyasında derin izler bıraktığı vurgulandı.
ATGB Başkanı Recai Aksu imzasıyla yapılan açıklamada, Altan Öymen’in meslek yaşamı boyunca dürüstlüğü, birleştirici kişiliği ve mesleki ilkeleriyle her kesimin saygısını kazandığı belirtildi. Öymen’in 93 yaşına rağmen hem yazı yazmayı hem de CHP içerisindeki yapıcı ve birleştirici rolünü son ana kadar sürdürdüğü hatırlatıldı.
Açıklamada ayrıca, Türkiye’deki basın özgürlüğü sorunlarına da dikkat çekilerek, “Onun gibi etik değerlere bağlı, birleştirici isimlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” denildi. Gazetecilere yönelik baskıların arttığına dikkat çekilen açıklamada, “Özgür basın susturulamaz, gazetecilik suç değildir” vurgusu yapıldı.
Altan Öymen’in vefatı, sadece meslektaşları için değil, basın ve siyaset dünyası için de büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Denizolgun dosyasında yeni iki iddianame: “Yok” denilen otopsi videosu …

Arı kovanlarına gizledikleri 91,1 kilo uyuşturucuyla yakalandılar

Bakan Gürlek duyurdu: Alo Adalet 135 başvuruları UYAP üzerinden yapılab…

KÖKSAL SELÇUK’TAN 4 EKİM MESAJI: “CAN DOSTLARIMIZIN YAŞAM HAKKINI KORUM…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest Güneydoğu’da
