Kırgızistan Başkonsolosu ve Bürokratların Katılacağı Gece İptal Edildi

 

23 Mayıs 2024
Kırgızistan Başkonsolosu ve Bürokratların Katılacağı Gece İptal Edildi

 Türk Dünyası Teşkilatları Dış İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Stratejik İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Çıtırgı, Antalya Kaleiçi'nde düzenlenecek olan özel geceyi iptal ettiklerini duyurdu. Gece, Kırgızistan Başkonsolosu Rustam Koshonov'un yanı sıra birçok değerli bürokrat, iş insanı ve dostların katılımıyla gerçekleşecekti. 

Çıtırgı'nın açıklaması şu şekilde...

"Türk dünyasının tanıtımı noktasında büyük önem taşıyan ve Antalya vokal grubu Gülcemal Hanımefendi'nin de katılımıyla düzenlenecek olan bu özel geceyi, İran'da meydana gelen üzücü helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi Beyefendi, Dışişleri Bakanları ve bugün üzücü bir suikast sonucu hayatını kaybeden İran Lokeren Bölgesi İstihbarat Başkanı Ahmet Hüseyin Bey'in acısını paylaşmak adına iptal etmiş bulunuyoruz. Ayrıca, devletimizin terörle mücadele eden ordu ve emniyet güçlerinin ve Filistin halkının içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak bu kararı aldık."

Çıtırgı, açıklamasında misafirlerin bu durumu anlayışla karşılamasını rica etti ve devletin onurunun, şerefinin ve haysiyetinin her şeyden üstün olduğunu vurguladı.

Geceye katılacak olan misafirlerden yalnızca vokal grubunun küçük bir parçasını dinlemeleri bekleniyordu. Çıtırgı, tüm davetlilere teşekkürlerini ileterek, iptal kararının kamuoyunca doğru anlaşılmasını ve yanlış yorumlanmamasını temenni etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.