36 BİN 319 BAŞKENTLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN MERKEZLERİNDE SOSYALLEŞİYOR

Başkentli aileler ve gençler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Aile Yaşam Merkezleri ile Gençlik Merkezleri’nde sosyalleşiyor. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın sosyal, kültürel, sportif ve eğitime yönelik faaliyetlerle buluştuğu merkezlerden 36 bin 319 kişi faydalanıyor. Boş zamanlarını değerlendirip, oyun alanlarında gönüllerince eğlenen Başkentliler spor aktivitelerinden yararlanıp, çeşitli alanlarda açılan kurs ve seminerlere katılabiliyor. 

18 Nisan 2024
36 BİN 319 BAŞKENTLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN MERKEZLERİNDE SOSYALLEŞİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi kente kazandırdığı Aile Yaşam Merkezleri ile Başkentlilerin yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor.

Ankara’da yaşayan aileler ve gençler Büyükşehir Belediyesinin 12 Aile Yaşam Merkezi ile 7 Gençlik Merkezi’nde bir araya gelip; sosyal, kültürel, sportif ve eğitime yönelik faaliyetlerle buluşuyor.

 

AİLE YAŞAM MERKEZLERİNDEN 28 BİN 391 KİŞİ FAYDALANIYOR

Akyurt, Beypazarı, Çubuk, Elvankent, Esertepe, Haymana, Kahramankazan, Kuşcağız, Osmanlı, Sincan, Yahyalar ve Polatlı’da faaliyete devam eden Aile Yaşam Merkezleri’nden çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek toplam 28 bin 391 vatandaş faydalanıyor. 

 

GENÇLİK MERKEZLERİ 3 BİN 900 ÜYE İLE FAALİYETE DEVAM EDİYOR

Altındağ, Bala, Elmadağ, Kızılcahamam, Mamak, Yenimahalle ve Yenikent Ortapınar Gençlik Merkezleri de 3 bin 910 üyesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerine kazandıracağı 4 yeni merkezin yapımına da tüm hızıyla devam ediyor.

 

BİNLERCE ÜYE ONLARCA ETKİNLİKLE BULUŞUYOR

Merkezlere üye olup bir araya gelen Başkentliler, voleyboldan pilatese, robotik kodlamadan İngilizce’ye, masa futbolundan bilardoya kadar onlarca sosyal, kültürel ve sportif etkinlik ile faaliyetlerden yararlanabiliyor. Çeşitli alanlarda açılan eğitim amaçlı kurs ve seminerlere de ev sahipliği yapan merkezlerde talep edilmesi halinde aile danışmanlığı ve psiko-sosyal destek hizmetleri de veriliyor.

 

4 BİN 18 GENCİN EĞİTİMİNE YÖNELİK DESTEK PROJELERİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Büyükşehir Belediyesi genç akademi ve öğrenci çalışma istasyonlarıyla da faaliyetlerine devam ediyor.  Çayyolu, Ulus, Kolej TED, Meteoroloji ve YHT Gar’da açılacak yeni akademi ve çalışma istasyonları için çalışmalar devam ederken, Sıhhiye Genç Akademi ve ODTÜ öğrenci çalışma istasyonlarına üye olan 4 bin 18 gencin sosyal hayatına ve eğitimlerine yönelik destek projeleri sürdürülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.