ANTALYA'DA TELEFERİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 10 YARALI - KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

12 Nisan 2024
ANTALYA'DA TELEFERİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 10 YARALI - KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen trajik olayda, Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan kabin kazası sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Kazanın ardından hızla müdahale edilmesi için bölgeye gece uçuş kabiliyetine sahip Jandarma helikopteri sevk edildiği belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, adli soruşturma başlatıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kazayı yakından takip ettiği vurgulandı.

 Olay, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan yoğunluk sırasında gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle teleferik direği devrilerek kabinin parçalanmasına yol açtı. Kazada 8 kişi kayalık alana düşerken olay sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Diğer yaralılar ise sağlık ekiplerince hızla tahliye edilerek tedavi altına alındı.

 Kurtarma çalışmalarına çok sayıda ekip ve helikopter katıldı. AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer ilgili ekiplerin koordinasyonuyla yapılan operasyonlar neticesinde, şu ana kadar 18 vatandaşın güvenli bir şekilde tahliye edildiği bildirildi. Kaza sonrası teleferikte mahsur kalan vatandaşların kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.