TÜRKİYE İSRAİL'E 54 ÜRÜNÜN İHRACATINI KISITLAMA KARARI ALDI

 

09 Nisan 2024
TÜRKİYE İSRAİL'E 54 ÜRÜNÜN İHRACATINI KISITLAMA KARARI ALDI

 Türkiye Ticaret Bakanlığı, İsrail'e bazı ürün gruplarında ihracatı kısıtlama kararı aldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın Gazze'de ateşkes ilan edilene ve bölgeye yeterli miktarda kesintisiz insani yardım akışına izin verilene kadar geçerli olacağı belirtildi.

 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, İsrail'in Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardımına izin vermemesi nedeniyle bir dizi karar alacağını duyurmasının ardından Ticaret Bakanlığı'nın ilk adımı geldi. Karar kapsamında, 54 ürün grubunda 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren kısıtlama uygulanacak.

 İhracatı kısıtlanan ürün grupları arasında alüminyum profiller, çelik borular, beton mikserleri, granit, mermer gibi malzemeler yer alıyor. Ayrıca, çimento, inşaat demiri, tuğlalar, seramikler gibi inşaat malzemeleri de listede bulunuyor.

 Türkiye'nin bu kararı, İsrail'in Gazze'deki insani yardım faaliyetlerine müdahalesine tepki olarak alındı ve İsrail'e yönelik ekonomik baskının artabileceğine işaret ediyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.