VARSAK KENT MEYDANINA KAVUŞUYOR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kalıcı eserlerle değer kazandırdığı Varsak bölgesine, kent meydanı kazandırıyor. İçerisinde taş mimaride millet kıraathanesinin bulunduğu meydan düzenlemesi, Varsak’ın değerini taçlandıran bir yatırım olacak. 

21 Aralık 2023
VARSAK KENT MEYDANINA KAVUŞUYOR

Kepez Belediyesi, eski Varsak Belediye binası ile sosyal tesislerin bulunduğu ve uzun yıllar atıl halde kalan 5 bin metrekarelik (m2) alanda 2013’te yeşil alan düzenlemesi yapmıştı.  
Varsak Belediyesi döneminde düğün salonu olarak yapılan bina, 2012’de gerçekleştirilen tadilat ve güçlendirme çalışmasıyla 150 kişilik butik kültür merkezine dönüştürüldü.
Belediye Meclisi kararıyla  Türk edebiyatının usta ismi, şair ve yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın isminin verildiği salonla, bölge kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturuldu.

BELEDİYE BAHÇESİNE BUTİK KENT MEYDANI OLUYOR

Kepez Belediyesi, bölgenin sosyal yaşam merkezi olan belediye bahçesini,  butik kent meydanı projesiyle yeniden düzenliyor.
Meydan düzenlemesinin merkezinde ise taş mimaride inşa edilecek olan millet kıraathanesi yer alıyor
Proje kapsamında bahçe içerisinde yer alan eski belediye binası, yapı ve hizmet ömrünü tamamlaması, bir bölümünün imar yolunda kalmasından dolayı yıkıldı. Yüklenici firma, alanın molozlardan temizlenmesi ve yer tesliminin yapılmasından sonra meydan düzenlemesinin yapımını başlattı.

VARSAK KENT MEYDANINA TAŞ KIRAATHANE

Bölge sakinlerine çınar ağaçlarının gölgesinde demli bir çay eşliğinde kitap, gazete okuma ve sohbet etme imkânı sunacak olan taş kıraathane yükselmeye başladı. Temelinin inşa çalışmaları tamamlanan ve 200 m2 kullanım alanı olan millet kıraathanesinin taş duvarlarının yapımı başladı. Akseki Düğmeli Evler ile Selçuklu mimarisinde projelendirilen kıraathanenin taş duvarları, Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’den gelen taş ustaları tarafından örülüyor. Duvarın yapımında doğal taş kullanıyor. Millet kıraathanesinin 900 m2 olan bahçesinin zeminin kaplamasında ise traverten taş kullanılacak.

BAHÇEDEKİ AĞAÇLARIN TAMAMI KORUNUYOR

Kıraathanede, 2 salon, bir fuaye, mutfak ile lavabolar yer alıyor. Varsak Millet Kıraathanesi ile bölge sakinlerine çınar ağaçlarının gölgesinde sosyal aktivitelerini yapabilme imkânı sunulacak.
Meydan düzenlemesinde, eski Varsak Belediyesinin hatırası olan 80’e yakın ağacın tamamı korunuyor.
Eski belediye bahçesinin, millet kıraathanesi dışında kalan bölümlerinde ise yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Mevcut su havuzunun yıkılmayacağı bahçede, oturma alanları, yürüyüş yolları, açık hava spor aletleri ile ve çocuk oyun parkı yer alacak. Meydan düzenlemesi kapsamında alanın su ve elektrik alt yapısı da yenileniyor.

VEZNELER KÜLTÜR MERKEZİNDE

Yıkımı yapılan binadaki belediye vezneleri ise Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye devam ediyor.
Bahçede bulunan otomatik para ödeme makineleri de (ATM)  meydan düzenlemesi tamamlandıktan sonra alanda yerini alacak.

VARSAK’IN KALBİNE SOSYAL ALAN

Varsak meydan düzenlemesi, Hamza Taş Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında eski belediye bahçesinde gerçekleştiriliyor. Bu alanın çevresinde cami, mezarlık, okullar, kültür merkezi ve bulvar yollar bulunuyor. Bu bakımdan kent meydanı düzenlememesi bölgenin sosyal aktivite, dinlenme, buluşma ihtiyacına cevap vermesi adına önemli bir yatırım olacak.

TÜTÜNCÜ İLE VARSAK’IN KADERİ DEĞİŞTİ

Başkan Hakan Tütüncü,  Varsak Millet Kıraathanesi ve Kent Meydanını yeni yılda hizmete açacaklarını duyurdu. Büyükşehir Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması kanunu kapsamında 2008’te, Varsak Belediyesi’nin tüzel kişiliğinin kaldırılarak, mahalleleriyle birlikte Kepez Belediyesine bağlandığını anımsatan Tütüncü, “Meydan düzenlemesiyle eski Varsak Belediyemizin nice hatıralarının olduğu bahçesini geleceğe taşıyoruz. Yine projeyle belediyemizin hatırası olan çınar ağaçlarına da sahip çıkıyoruz. Varsaklı hemşehrimiz,  bu çınar ağaçlarının gölgesinde, millet kıraathanelerinde güzel bir vakti paylaşmaya devam edecekler. Bu projemiz, Varsak’ın değerine değer katacak. Görev yıllarım içerisinde 10 mahallenin bulunduğu Varsak bölgemizde olimpik kapalı yüzme havuzu, masal parkı, kültür salonu, kreş, kütüphane, güreş sahası, spor salonu gibi nice yatırımlara imza attık. Açtığımız bulvar büyüklüğündeki yollar bölgeye yatırımın gelmesinin ve planlı şehirleşmenin önünü açtı. Yeni okullar, pazar yerleri, imar düzenlemesi gibi yatırımlarla da Varsak’ı kasabadan şehre dönüştürdük.  Büyük hayallerimiz var.  Bu büyük hayallerle Varsak’ı güzelleştirmeye, geliştirmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.