MUSTAFA GÜL KEMER BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Mustafa Gül, bugün CHP Kemer İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamayla Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. 

28 Kasım 2023
MUSTAFA GÜL KEMER BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 Kemer halkının aday olmasında ısrar ettiği Önceki dönem Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bugün CHP Kemer İlçe Başkanlığında düzenlenen ve Sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve partililerin katıldığı basın toplantısıyla Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

İşte Kemer halkının heyecanla beklediği Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün açıklaması;

Hepinize bu güzel güneşlik günde, Akdeniz’in bu güzel havasında merhabalar diyorum. Heyecanlıyız. Çünkü bugün burada yine kemerin geleceği için bir yarış içerisinde olmanın onuru gururu içindeyiz. 1986’ da Kemer’in ilk belde oluşuyla bu yolda yürümeye başladık. İhtilal sonrası Cumhuriyet Halk Partisi kapalıydı. SHP vardı. SHP döneminde Kemerde belediyeyi kurduk.

 1991’de Kemer’imiz ilçe oldu. İlçeyi kurdum ve Kemer’de ilk ilçe başkanlığı görevini yaptım. Daha sonra 1995 yılında birleşti. Ama biz 1994 yılında kurduğumuz ilçe yöneticileri ile beraber Kemer’deki son oy’un %9 olmasına rağmen o zamanlar, DSP, SHP, CHP burada bir yarışa girdik. Türkiye'nin en genç belediye başkanı olarak, partimize belediyeyi aldım. Geçmişe baktığımız zaman şöyle tarihçesi de var. Cumhuriyet tarihinden itibaren 1939-1944  yılları arasında rahmetli amcam Ali Gül, Cumhuriyet Halk Partisinin kemerdeki son idarecisi. Yani o zamanlarda Cumhuriyet tarihinden sonraki dönemlerde de yine Çıralı’dan Beldibi’ne kadar tek muhtarlık dönemi. Tek muhtarlık döneminde en son Cumhuriyet Halk Parti olarak Kemer’de amcam rahmetli Ali Gül muhtarlık yaptı.

Ve biz tam elli yıl sonra 1994 yılında tekrar Cumhuriyet partisinin bayrağını Kemere dikmiş olduk. Aradan 50 yıl geçti ama 1994’ten bugüne kadar, Cumhuriyet Halk Partisi Kemer’de seçim alma onurunu yaşayamadı.   Çünkü partinin içerisindeki “parti değil de ben” diyen Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız 1999 seçimlerinde Demokratik partiden aday çıkararak oyumuzu böldüler ve seçimi kaybettik.  Daha sonra partinin içerisinde kendilerini var etme yarışı içerisinde buna Antalya’da dahil, Mustafa Gül’ü ve Gül ailesini yok etme çabasının içerisinde kemerde 2004’te  aday gösterilmemek. 2009’da aday gösterilmemek gibi olaylar var. Hatta 2009’da rahmetli Baykal’ın yanına, o dönemki ilçe başkanımızla beraber gittik. Baykal “Bu dönem Belediye başkanı çıkarmayacağım Meclis listesi yapacağım” dedi. Geriye döndük. Ama o dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nden teklif geldi. Biz müracaat etmedik. Onlardan ansızın bir teklif geldi ve adaylığımı koydum. 2009’ da Kemer’e Belediye Başkanı oldum.  Altyapısıyla, üst yapısıyla, turizmiyle Kemer’i bugün dünyanın gözbebeği haline getirdik. Tabi ki 2013’te tekrar adaylığımı koyacakken, o zamanki il başkanın hareketiyle yine onu yaşayamadım.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylığımız devam etti. Yine Kemerde 2500 fark atarken Belediye başkanlığım döneminde, partinin içerisinde partiyi tutmak, parti bir araya getirmek mümkün değildi. Hatta en son pazar günü seçime bir hafta varken imzalarını topladılar, istifa edip DSP’ye katılacağız diye. Partiyi küçük düşürmek için biz bile oraya gidiyoruz diye mesaj vermek istediler. Tabii ki biz onları bir şekilde oyalayarak. Son haftaya girmemizi sağladık. Ama tabii ki içinden gövdesi parçalanmış, yönetim içerisinden dağılmış bir partiyle, güçlü bir adayla, güçlü bir partiyle, elindeki belediye başkanıyla girmiş olduğu seçimde, partinin değişik organlarının içerisindeki dağınıklığı, ki o dönemde herhalde iç yöneticilerimizin on üç tanesi yönetimindendi, belki bir tane oy alma şansımız olmadı. Sokaktaki çalışmalar derken bunun yanında bir tek ilçe yöneticisi değil, Antalya Büyükşehir adayı da bu işe bulaştı. Baktık Muhittin bey’in Kemer’de çalışan Kadın Kolları benim otelimde kalıyorlar, yemeklerini benim otelde yiyorlar. Muhittin Bey, birilerinden korktuğu için ofisine bir tane Mustafa Gül resmi asamadı. Neticede çantamızı bitirdiler. Siyasi hayatım boyunca farkındaysanız, insanların kullanımı ile ilgili dağıtacak malzeme yaptıysak bu malzemede ne belediye nede Mustafa Gül yazmıştım. Ve parti ismi hiç olmamıştır. Özellikle “Kemer” diye yazılmasını uygun gördüm. İnsanlar her zaman her yerde kullanabilir. Para veriyorsunuz güzel şeyler, kaliteli malzeme ile yaptırıyoruz. İnsanlar kullanıyor ve kullanan gördüğümüz zaman mutlu oluyoruz. Bizim çantalarımızın içerisine kendi broşürünü ve Necati Bey’in broşürünü koyarak gezdiler ve o çantaları dağıttılar. Yani bize işaretlerini öyle verdiler. Seçimden sonra beni çağırdı. “Bir tek Yeni mahallede çalıştık Başkanım” dedi. “Ya Muhittin, orda 50 oy ya var ya yok kime giderse gitsin, 2500 seçmen var yeni mahallede” dedim.

 Onun için biz yeni bir yönetim ile seçime gidiyoruz. Başkanımız deneyimli, siyaseti içeriden tanıdı, insanları tanıdı. Bu bölgenin çocuğu. Aileleri biliyor yapıları biliyor. Partimiz 1944’te en son muhtarlığı aldı. Seçimi partimize kazandırdık.

 Daha sonra seçilmiş olarak ben geldim, Necati bey geldi. Ama bu seçimde bu güzel hanımlarımızla, bayanlarımızla, bütün sivil toplum örgütlerimizle, ilçe örgütünüzle beraber ilçe başkanımızla kol kola ilerleyeceğiz. Tabiki 4 ay var. Hepimize aynı mesafede duracaklardır. Biz onlara saygı gösteririz ki neticede öyle olması lazım. Ama bunda görüşler de bildirecek. İlçe bildirecek, il bildirecek, kamuoyu araştırmaları yapılacak. Biz Kemer’e altyapısıyla, üst yapısıyla, 23 Nisan kutlayabilen, 19 Mayıs kutlayabilen, 29 Ekim kutlayabilen, 30 ağustos kutlayabilen, Çankayaya gidebilen, anıtkabir’e gidebilen, Çanakkale'ye gidebilen, belediyeciliği ve insanların yaşlısından, gencine, çocuğuna kadar bütün herkese hizmet eden belediyeyi bu güzel ekibimizle ekibimiz ile beraber tekrar Kemer’e  kazandıracağız. Başkanımıza yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizi burada bugün ağırladılar. Dosyamızı vereceğiz. İnşallah kısa dönemde açıklama olduğu sürece de hepimiz bu binada olacağız. Ama seçimden sonra da her cuma ilçe başkanımızla konuşacağız. Sabahtan öğlene kadar veya öğleden akşama kadar da belediye makamı burası olacak. Buraya gelen vatandaşlarımızın derdini dinleyeceğiz. İsteklerini alacağız. Yani aslında büyük olan ilçe başkanıdır. Belediye başkanları müracaatı bakın ilçe başkanına yapıyorlar. Ama biz kendimizi büyük görüyoruz. Onun için ilçe başkanları önemli. Örgütün başındaki insanlar her zaman daha önde olduğunu bilen insanlar olarak ilçe başkanımızla birlikte Kemer’i yönetmeye devam edeceğiz . Bugün ilgi gösteren, buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Güzel, aydınlık ve daha parlak günlerde beraber olmak umuduyla diyorum.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.