ÇALIŞTAYDA GÜNDEM: YÖRÜKLERDE YEMEK KÜLTÜRÜ

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi 27-28 Ocak’ta toplayacağı 6’ncı Yörük Çalıştayı’nda, akıtmaç, bulgur aşı ve keşkeğiyle Yörük yemekleriyle, tuluk ve bişşek gibi mutfak eşyalarıyla bir kültür olarak yemeği ele alacak. Çalıştaya Türkiye’nin dört bir yayından dernekler ve akademisyenler katılacak. 

08 Kasım 2023
ÇALIŞTAYDA GÜNDEM: YÖRÜKLERDE YEMEK KÜLTÜRÜ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da her yıl Yörük kültürü ve tarihi üzerine çalışan akademisyenleri, Türkiye’nin dört yanından bu kadim kültürü yaşatmak için kurulan dernek, vakıf ve federasyonları buluşturduğu Yörük Çalıştayının 6’ncısını 27-28 Ocak’ta toplayacaklarını açıkladı. Başkan Uysal, 2 gün devam edecek çalıştayın Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Geçen yıl müzik temasıyla toplanan çalıştayın bu yıl “Yörüklerde Yemek Kültürü” başlığında gerçekleşeceğini aktaran Uysal, “Dövme buğday ve keçi etiyle yapılan keşkek de ayran yapmaya ve tereyağı çıkarmaya yarayan tuluk, tuluk da yayık yaymaya yarayan bişşek de çalıştayımızda olacak” diye konuştu.

 Başkan Uysal, insanının enerji ihtiyacının karşılanması açısından beslenmenin biyolojik bir eylemken o besinlerin temini, tüketime uygun hale getirilmesi, tüketim davranışları ve gündelik hayat pratiklerinin yemeğin bir kültür olarak değerlendirilmesini sağladığını söyledi. Konar-göçer yaşam tarzı süren Yörüklerin yaşamının da kendine özgü bir mutfak ortaya çıkardığını belirten Başkan Uysal, yemekleri ve mutfak araçlarıyla bu kültürü çalıştayda tüm yönleriyle ele alacaklarını belirtti.         

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.