LİDER KADINLAR PLATFORMU ULUSLAR ARASI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİNDE

 

04 Kasım 2023
LİDER KADINLAR PLATFORMU ULUSLAR ARASI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİNDE

 3 Kasım Cuma günü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali Yörük göçü ile başladı. Festivalin zengin programı ile bir kültür şölenine dönüştü. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile etkinlikler başladı. Daha sonra ise Cumhuriyet Meydanı’ndan eski Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında temsili Yörük göçü gerçekleştirdi.

 Antalya'da düzenlenen Uluslararası Yörük Türkmen Festivali, Türk toplumu kültürlerinin tanıtımı, geleneksel aktiviteler, müzik, dans ve yemeklerin paylaşıldığı bir etkinlik. Antalya'da yaşayan Kırım Tatarları, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki Kırım Tatar toplulukları ile birlikte bu festivale katıldı. Kırım Tatarları, Kırım Yarımadası'ndan çeşitli dönemlerde göç etmişlerdir. Antalya gibi büyük şehirlerde de Kırım Tatarları yaşamaktadır ve Türkiye'deki diğer etnik gruplarla birlikte çeşitli kültürel etkinliklere katılmaktadırlar.    

 Kırım Tatarları, geleneksel Kırım Tatar kültürünü koruma çabaları ve topluluklarının dayanışmasıyla bilinirler. Antalya’da yaşayan  Kırım Tatarı Zera Vareldzhi LİDER KADINLAR PLATFORMU Başkanı olan başarılı bir kadın.  Kararlılıkla kendi hedeflerini belirten ve bu hedeflere ulaşmak için çalışan, zorluklar karşısında pes etmeyen, problem çözme yeteneğiyle sorunları aşan, kendine güvenen, Eğitim ve gelişimine önem veren Zera Vareldzhi hem kariyerinde hem de kişisel yaşamında dengeli bir hayat sürdürmeye çalışıyor.

 Etkinliğe katılan dans öğretmeni olan Veliadiie Abbozova, Lenie Susanna Djelalova ve Evelina Kemileva güzel performans gösterdiler.  Kırım Tatarları, özgün bir kültüre ve tarihe sahiptirler. Kırım Tatar kadınları genellikle geleneksel giysiler giyerler, bu kıyafetler renkli ve zarif detaylara sahiptir. Başörtüleri, elbiseleri ve şalları, geleneksel Kırım Tatar kültürünün bir parçasıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.