Vali Şahin, Antalya Turizm Fuarı’nın Açılış Törenine Katıldı

 

27 Ekim 2023
Vali Şahin, Antalya Turizm Fuarı’nın Açılış Törenine Katıldı

Vali Hulusi Şahin, ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Antalya Turizm Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Vali Şahin; “Turizm radikalizmin önündeki en önemli engeldir. Ticaretin, turizmin, insanların bir arada olduğu yerlerde ön yargılar kırılır.” dedi.


Antalya Turizm Fuarı (ATF 23) bu yıl ‘MoveYour Tourism MoveYour Country’ sloganıyla 5’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 35 ülkeden, 25 binin üzerinde turizm profesyonelini ve paydaşını ağırlayacak Antalya Turizm Fuarı açılış törenine; Vali Hulusi Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, GTM Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral ve çok sayıda sektör temsilcileri katıldı.


Daha Huzurlu Bir Dünya İçin Turizm Faaliyetleri Çok Değerlidir
Turizmi sadece ekonomik bir faaliyet olarak görmemek gerektiğini vurgulayan Vali Şahin; “Turizm, radikalizmin önündeki en önemli engeldir. Ticaretin, turizmin ve insanların bir arada olduğu yerlerde ön yargılar kırılır, barışın tohumları ekilir. Gelecekte daha huzurlu bir dünya için turizm faaliyetleri çok değerlidir. Ben bu pencereden de bu fuarın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.” dedi.


Antalya’nın Sadece Denizden, Kumdan İbaret Olan Turizm Artık Bizi Tatmin Etmiyor
Konuşmasının sonunda turizmcilerden beklentilerini dile getiren Vali Şahin; “Bizlerin, siz kıymetli turizmcilerden beklediğimiz şu; ilk olarak, bu işi sürdürülebilir yapalım. Biz bugün buradayız bizden sonra gelenler de Antalya’nın bu güzelliklerine sahip olsunlar. İkincisi, Antalya’nın sadece denizden, kumdan ibaret olan turizmi artık bizi tatmin etmiyor. Bundan sonra yeni sektörler, yeni faktörler devreye girmeli. Antalya’nın sadece denizi yok. Dağları, ovaları ve vadileri var. Muhteşem bir gastronomisi, çok köklü bir Türkmen ve Yörük kültürü var. Bunları da lütfen keşfedelim ve turizm faaliyetimize dahil edelim.” diye konuştu.


Açılış konuşmasının ardından fuar alanındaki stantları tek tek gezen Vali Şahin, fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet etti. ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Antalya Turizm Fuarı’nın, 26-27 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacağı belirtildi.

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.