Başkan Böcek Döşemealtı’nda

Döşemealtı’na 1 milyar 183 milyon TL’lik yatırım 

25 Ekim 2023
Başkan Böcek Döşemealtı’nda

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı ilçesinde muhtarlar, tarım sulama kooperatifleri ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Döşemealtı ilçesine 4.5 yılda 1 milyar 183 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını açıklayan Başkan Böcek, Halk Yem projesine de Kasım ayında başlayacaklarını müjdeledi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe buluşmalarına devam ediyor. Döşemealtı ilçesinde muhtarlar, tarım sulama kooperatifleri ve STK temsilcileri buluşan Başkan Böcek, sorun, talep ve önerileri dinledi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda hayata geçirdiği ve yapacağı projeleri anlatan Başkan Muhittin Böcek, görüş alışverişinde bulundu. “Ne söz verdiysek dün yaptık, bugün de yarın da yapmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Böcek, Döşemealtı ilçesine 4.5 yılda 1 milyar 183 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını açıkladı.

108 MİLYON EURO BORÇ ÖDEDİK

Türkiye’nin en borçlu belediyesini devir aldıklarını ifade eden Başkan Böcek, “4.5 yılda 108 milyon Euro borç ödedik. 2007-2019 yılları arasında ödenen toplam borç 58 milyon euro’dur. Ayağımızı yorgana göre uzatarak çalıştık. 70’li yıllardan kalan asbestli borulardan su içen vatandaşımızın sağlığını güvence altına almak zorundaydık. Antalya-Berlin arası kadar 2885 kilometre içme suyu hattı yeniledik. Suyu ucuzlattık. Raylı sistemi otogardan müzeye indirdik. Özelleştirilen halk ekmeği, kurduğumuz yeni fabrika ile yeniden halkın ekmeği yaptık. Kamu yararına olan yarım kalmış projeleri tamamladık” dedi.

213 KİLOMETRELİK İÇME SUYU YATIRIM

Hızla gelişen Döşemealtı ilçesinin alt yapı sorunlarının çözümü için önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Muhittin Böcek, Döşemealtı’nda yaklaşık 170 milyon liralık yatırımla 213 bin 124 metre içme suyu hattını yenilediklerini, yine 170 milyonluk yatırımla 44 bin 540 metre kanalizasyon hattı yaptıklarını anlattı. Başkan Böcek, 2024 yılı başında Kevşirler, Dereli, Ilıcaköy,  Karataş, Kovanlık, Bıyıklı, Kömürcüler, Selimiye, Aşağıoba, Kızıllı, Camili, Ekşili, Killik, Karaveliler’in içme suyu sorununu çözmek üzere 55 km’lik ishale hattı yapımı kapsayan yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın ihalesini yapacaklarını söyledi. Başkan Böcek, yine Döşemealtı’nın 32 mahallesini ilgilendiren 150 milyon liralık muhtelif içme suyu hatlarının değişimini içeren ihalenin de 2024 bütçesi içinde yer aldığını aktardı.

HALK YEM KASIM’DA BAŞLIYOR

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara önemli destekler sağladıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, Halk Yem projesine Kasım ayında başlayacaklarını müjdeledi. Başkan Böcek, besiciler için 50 ton suyu 50 TL yaptıklarını kaydetti. Başkan Böcek, Yağca Çığlık Kapalı Devre Sulama Projesi’nin de 2024 programına alındığını belirtti.

BAŞKAN GENÇ’TEN TEŞEKKÜR

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemaltı’nın çok hızlı büyüdüğüne dikkat çekerek, “Muhittin Başkanımızdan önceki beş yılda Döşemealtı yok sayılmıştı. Yeni dönemde Muhittin Başkanımızla birlikte hem kanalizasyon altyapısı ve doğalgaz yatırımları anlamında ciddi yatırımlar oldu. Bazı mahallelerimizin altyapı yatırımları tamamlandı. Bir yıl içinde merkez mahallelerde kanalizasyon sorunu da çözülecek. Büyükşehir Belediyemize Döşemealtı bölgesinde kurduğu kapalı devre sulama sistemleri yatırımları içinde teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.