Çocuklara oyunla farkındalık

 

12 Ekim 2023
Çocuklara oyunla farkındalık

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Konyaaltı Belediyesi tarafından Çakırlar İlkokulu’nda okuyan öğrencilere farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde çocuklara oyun eşliğinde hakları anlatıldı.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında, Konyaaltı ilçesi Çakırlar İlkokulu’nda öğrencilere Konyaaltı Belediyesi sosyal hizmet uzmanları tarafından farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde çocuklara kendilerini tanımaları ve haklarını öğrenmeleri yönünde bilgilendirme yapıldı.

HAKLARINI BALONLA ANLATTILAR

Bilgilendirmenin ardından çocuklara oyun eşliğinde de hakları anlatıldı. Sınıfta yer alan çok sayıda balonun içerisinde hakları yazılı olan çocuklar, balonları patlatarak içerisinde yazılı olan bilgileri yüksek sesle okudular.

KENDİLERİNİ TANIDILAR

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Kotan, “Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Biz de bu vesileyle taşımalı eğitim sistemi ile eğitim alan çocukların olduğu Çakırlar İlkokulu’nda kız ve erkek çocuklarına yönelik bir farkındalık çalışması planladık. Çalışma kapsamında çocukların kendilerini tanımaları için bir oyun oynadık ve çocuk hakları ile ilgili bilgilendirme yaptık. Amacımız çocuklara farkındalık kazandırmak. Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı hakkında bilgiler vermek’’ dedi.

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.