Büyük Ve Güçlü Türkiye Hedefine En Büyük Katkıyı Gençler Verecek

“Akdeniz Üniversitesi 40 yıldır genç nesilleri yarınlara hazırlayarak ülkemiz için bilgi ve değer üretiyor.” dedi. 

10 Temmuz 2023
Büyük Ve Güçlü Türkiye Hedefine En Büyük Katkıyı Gençler Verecek

Akdeniz Üniversitesi’nde 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreninde, 11 bin 833 öğrenci kep atarak mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Stadyumunda düzenlenen törende ilk olarak Kahramanmaraş depreminde vefat eden öğrenciler için video gösterimi yapıldı. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında 24 Fakülte, 12 Meslek Yüksekokulu ve Konservatuvardan toplam 11 bin 833 öğrenci mezun oldu. Tüm bölüm öğrencileri tek tek sahneye çıkarak başarı belgeleri, dereceye girenlere de onur belgeleri takdim edildi.


Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda düzenlene törene; Vali Vekili Yalçın Sezgin, Eşi Sıla Sezgin, Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları, Yargı Temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Bugün Hepimizin Gurur Günü
Akdeniz Üniversitesi’nin eğitim ve bilimde öncü, evrensel düzeyde eğitim ve öğretim veren Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Vekili Yalçın Sezgin; “Akdeniz Üniversitesi 40 yıldır genç nesilleri yarınlara hazırlayarak ülkemiz için bilgi ve değer üretiyor. Toplumsal gelişmemize, kalkınmamıza katkı veriyor. Bugün buradan mezun olan gençlerimiz, onların çok kıymetli aileleri ve üniversitemizin çok kıymetli öğretim üyeleriyle bir aradayız. Buradan mezun olan gençlerimizin emekleri, gayretleri ve başarıları aldıkları diploma ile tescillenmiştir. Hepsini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu başarısında en büyük pay sahibi hocalarını da tebrik ediyorum.

İyi bir eğitim ortamında, iyi bir kampüste görünmeyen kahramanlar vardır. Memurlardan, teknisyenlere, aşçısından, bahçıvanına, güvenlik görevlisine tüm çalışanlara da teşekkür ediyorum.

Şüphesiz en büyük teşekkürü değerli velilerimiz hak ediyor. Sevgili aileler, çocuklarınızın eğitimi için yemenizden, içmenizden pek çok zorunlu harcamalarınızdan kısarak destek oldunuz ve onlara güç verdiniz. Bugün evlatlarınızla birlikte sizin de gurur gününüz sizleri de yürekten tebrik ediyorum.“ şeklinde konuştu.


Teori Bitti Pratik Başladı
Akdeniz Üniversitesi’nin 40’ıncı Mezuniyet Töreninin kendisi için de ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Vali Vekili Sezgin; “Bugün ben ve kıymetli eşim oldukça heyecanlı ve bir o kadarda gururluyuz. Bugün sevgili oğlum Sezer Sezgin, Hukuk Fakültesi’nden mezun oluyor. Evet gençler, artık üniversite eğitiminiz bitti. Teori bitti pratik başladı. Diplomanızı aldınız bunun haklı mutluluğunu yaşıyorsunuz. Ama hayat sizin için şimdi başlıyor.

Şunu lütfen unutmayınız bugün mezun oluyorsunuz ama öğrenme hiç bitmez. Yaşınız genç, zihniniz diri, enerjiniz yüksek. Lütfen hayal kurmaktan çekinmeyin ve başarıya inanın.

Başarıyı elde etmek için inatçı olun. Durmadan yorulmadan çalışın. Kendiniz ve ülkeniz için çalışmaya devam edin. Elbette bunun için daima ufkunuzu açık tutun. İnanıyoruz ki Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi önderimiz Gazi Mustafa Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz’ sözünden hareketle büyük ve güçlü Türkiye hedefine en büyük katkıyı siz sevgili gençler vereceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Vekili Yalçın Sezgin ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Tıp Fakültesi birincisi Dr. Murat Ahmetzade’ye mezuniyet plaketini takdim ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.