Dicle Elektrik saha ekipleri taşlı saldırıya uğradı

"Ergani ilçesinde kaçak kontrolüne giden saha ekipleri, araçlarıyla birlikte taşlı saldırıya uğradı." 

06 Temmuz 2023
Dicle Elektrik saha ekipleri taşlı saldırıya uğradı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kaçak kontrolüne giden saha ekipleri, araçlarıyla birlikte taşlı saldırıya uğradı.

Ergani ilçesine bağlı kırsal Karabıçak Mahallesi'nde 4 aboneye ait elektrik borcunun, uzun süredir ödenmediği için 4 milyon liraya ulaştığı, ardından yapılan tüm yasal çağrılara rağmen bir türlü ödenmeyen borçlarla ilgili savcılığın haciz kararı çıkardığı, haciz işlemlerinin yanı sıra, Dicle Elektrik saha ekiplerinin kaçak elektrik kontrolü için jandarmanın güvenlik tedbirleri aldığı söz konusu mahalleye gittiği belirtildi.

Dicle Elektrikten yapılan yazılı açıklamada, aralarında silahlı oldukları bildirilen kişilerin de olduğu grubun, olay yerinde bulunan jandarmalara aldırmadan Dicle Elektrik çalışanlarını darp etti belirtilerek, "Darp edenler, görevlilerin araçlarını taş yağmuruna da tuttu.

Jandarmanın müdahalesine rağmen gerçekleşen saldırıda 1 görevli darp sonucu yaralanırken, 4 hizmet aracı ise atılan taşlar nedeniyle hasar gördü.

Olay yerinden kaçarak canlarını kurtarmayı başaran Dicle Elektrik ekipleri, yakında bulunan İnce Iğdır Jandarma Karakolu'na sığındı. Görevlilerin soğukkanlı davranışı olayların büyümesini önlerken, araç camlarının kırıldığı saldırı anı cep telefonu kameralarına yansıdı" denildi.

 

 

KAYNAK :İHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.