AVRUPA KENTLERİYLE YAŞLILAR İÇİN İŞBİRLİĞİ
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Barselona’nın da aralarında olduğu Avrupa kentleriyle pandeminin yalnızlık hissine ve unutkanlığa neden olduğu yaşlılar için ‘iyi olma hali’ başlığında çalışmalar yapacak.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı üyesi olan Muratpaşa Belediyesi, İtalya’nın Udine kentinde düzenlenen Sağlıklı Yaşlanmanın On Yılı (2021-2030) başlıklı çalıştaya katıldı. Çalıştayda Muratpaşa Belediyesi Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen gruplardan biri olan yaşlılar üzerine yaptığı çalışmaları aralarında İspanya’dan Barselona’nn da bulunduğu İtalya, Danimarka, Hırvatistan, İrlanda, İngiltere’den şehirlerle paylaştı.

Çalıştayda, belediyelerin yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden sivil toplum kuruluşları, akademisyenler bir araya geldi. Çalıştayın sonunda yerel ve uluslararası düzeyde işbirliği olanaklarının geliştirilmesi için yol haritası oluşturuldu. Muratpaşa Belediyesi, gelecek dönem İspanya, İngiltere gibi ülkelerden şehirlerle pandeminin yalnızlık hissine ve unutkanlığa neden olduğu yaşlılar için ‘iyi olma hali’ başlığında çalışmalar yapacak.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler
Merkez Sağ Parti Bursa’da Coşkulu Kongreye Ev Sahipliği Yaptı

Vezirköprü’de Kunduz Er Meydanı Güreş Coşkusuna Sahne Oldu

Pop kraliçesi yeniden sahnede: Roya’nın Yeşil Tiyatro konserinden muhte…

Anahtar Parti Terme İlçe Yönetiminden Sıcak Havada Anlamlı Etkinlik: “S…

Terme TSO Başkan Adayı Muharrem Çelik: “Ayrıştırmadan, ortak akılla ve …
