TÜTÜNCÜ, LİSELİ GENÇLERE DOKUMAPARK’I ANLATTI

‘Gençlik Ağı Zirvesi’nde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikasının Dokumapark adıyla kültür ve sanat adasına dönüşümünü anlattı. Tütüncü, “Hayal kurmak önemli… Biz bir düş kurduk ve o düşümüzü gerçekleştirdik.” dedi. 

11 Nisan 2022
TÜTÜNCÜ, LİSELİ GENÇLERE DOKUMAPARK’I ANLATTI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen ‘Gençlik Ağı Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar’ın da iş dünyası tecrübelerini paylaştığı zirvede, Başkan Tütüncü eski Dokuma Fabrikasının kültür ve sanat adasına dönüşümünü anlattı. Dokumapark projesinin 2014 yılında zihinlerde şekillendirildiğini ve Kanada’nın Alberta eyaletindeki Fortminten Parkı’ndan yola çıkarak bu hayali kurduklarını bildiren Başkan Tütüncü, “Dokumapark, Türkiye’de koruma noktasında eşi ve benzeri olmayan, kendine özgü bir model oldu. Hayal kurmak önemli… Biz bir düş kurduk ve o düşümüzü gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada 13 ayrı müzesi, 2 tane ayrı kütüphanesi olduğunun altını koyu kalemlerle çizmeliyim.” dedi.

Cemil Meriç Kütüphanesi en zengin kütüphane

Dokumapark’taki Cemil Meriç Kütüphanesi hakkındaki bilgileri de gençlerle paylaşan Başkan Tütüncü, “Cemil Meriç Kütüphanesi 130 bin kitabıyla, Akdeniz Bölgesinin en zengin kütüphanesi oldu. Eğer bir genç Selçuklu tarihiyle ilgili araştırma yapacaksanız Türkiye’de bulabileceğiniz en zengin kütüphanelerden birisi Cemil Meriç Kütüphanesidir. Orta Doğu, Hint Felsefesi, Çin Tarihi, Roma Tarihi, Hukuk Tarihi ile alakalı Cemil Meriç Kütüphanesi gibi bir kütüphaneyi Türkiye’de bulmak çok kolay değil.” diye konuştu.

Antalya’nın son 200 yılı bu müzede

Dokumapark’taki Antalya’nın tarihini yansıtan kent müzesi kimliğindeki Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ne de değinen Başkan Tütüncü, “Antalya’da kent müzesinin kurulması hayali 1997’de başlıyor ve dönemin belediye başkanları da bu konuda çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları tamamlayarak Türkiye’nin 11. Kent Müzesini, açılmadan 2 tane ödül almayı başarmış kent müzesini yapmakta bize nasip oldu. Kent müzesi şehircilik bakımından çok önemli. Antalya’nın 500 yıllık insanlık tarihi var. O insanlık tarihinin 200 yılına ışık tutan, 8 ayrı dilde tanıtımını yapan bir kent müzesi…” dedi.  

Gençler bilgi konuşsun, ilim konuşsun

“Bu ülkenin gençleri bilgi konuşsun istiyorum” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Bu ülkenin gençleri ilim konuşsun istiyorum. Bu ülkenin gençleri bilimin aydınlığında geleceğe ulaşsın istiyorum. Bir belediye başkanı olarak sorumluluğumuz yol yapmaktan, imar yapmaktan, park bahçe yapmaktan çok daha ötedir. Sorumluluğumuz onlara bir ufuk çizmek, o vizyonu ortaya koymak ve o vizyonu ortaya çıkaracak enerjiyi açığa çıkartmaktır. Eski Dokuma Fabrikasını dönüştürdüğümüz Dokumapark sadece bir araçtır. Amaç; bu ülkenin gençlerine muasır medeniyetler seviyesini işaret etmektir.  Bu ülkenin gençlerine hayatta en hakiki mürşit ilimdir demektir. “ diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.