CAM SANATA DÖNÜŞTÜ

Tamamen ve sonsuz kez geri dönüştürülebilen bir malzeme olan camın sanat eserlerine dönüştüğü ‘İzlek’ karma cam sergisi Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışında Belediye Başkanı Ümit Uysal, cam sanatının Muratpaşa’da daha köklü yaşaması için yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 

02 Nisan 2022
CAM SANATA DÖNÜŞTÜ

Uluslararası Cam Komisyonu, Cam Dernekleri Topluluğu ve Uluslararası Cam Müzeleri ve Koleksiyonları Birliği’yle Birleşmiş Milletler tarafından 2022, “Uluslararası Cam Yılı” ilan edildi. Uluslararası Cam Yılı’nın açılışı 9-11 Şubat tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler binasında yapılırken, Antalya’da da bu yıla özel bir sergi Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı.

Şebnem Bahar Sanat Galerisi’nin Prof. Mustafa Ağatekin küratörlüğünde hazırladığı sergide, 20 sanatçının çalışmaları yer alıyor. Yüzde 100 ve sonsuz kez geri dönüştürülebilen bir malzeme olan, mimaride, ulaşımda kullanılan, enerji ve ilaç sanayinin vazgeçilmezi olan camın sanat için yorumlandığı serginin açılışında Antalya’nın iş, siyaset ve sanat dünyası bir araya geldi. Serginin ev sahipliğini ise Başkan Uysal ve eşi Ümran Uysal yaptı.

Başkan Uysal, serginin Türkiye’nin cam sanatının nabzının Antalya’da, Muratpaşa’da atmasını sağlayacağını söyledi. Başkan Uysal, “21’inci yüzyılda camı, insan bilinci altı ve bilincinin ruhunun çok özel tezahürlerini ifade edildiği sanat dalı olarak görüyoruz. Bu sanat dalının ilçemizde daha köklü yaşaması için de planlarımız var” dedi. 

Başkan Uysal, konuşmasının ardından Şebnem Bahar ve Prof. Ağatekin’e günün anısına çiçek ve plaket takdim etti. Açılış törenin ardından Başkan Uysal ve davetliler sergiyi gezdi. Türkan Şoray Kültür Merkezi’ndeki sergi 30 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.