“MİLLET SABAH ÖĞLE AKŞAM KUYRUKLARDA”

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, katıldığı bir TV programında soruları yanıtladı ve birtakım açıklamalarda bulundu. Genel ve yerel siyasete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Cengiz, “Millet sabah ekmek, öğlen yağ, akşam akaryakıt kuyruğunda! Türkiye’yi bu darboğazdan çıkaracak olanlarsa bizleriz” dedi 

11 Mart 2022
“MİLLET SABAH ÖĞLE AKŞAM KUYRUKLARDA”

Dün akşam Koza Tv ekranlarında yayınlanan Yalçın Teke ve Ali Cem Çon’un sunduğu Başkanlar Konuşuyor adlı programın canlı yayın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz oldu. Genel ve yerel gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulunan Başkan Nuri Cengiz, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Öncelik olarak tarım ve gıda sektörleri özelinde ekonomik sorunları gündeme getiren CHP İl Başkanı Cengiz, “Millet sabah ekmek kuyruğunda, öğlen yağ kuyruğunda, akşam da akaryakıt kuyruğunda! Ülkemizin kaynakları ve potansiyeli planlı bir şekilde kullanılmadığı için vatandaşın mutfağında tencere kaynamıyor. Mazotun, gübrenin, diğer tarım ürünlerinin fiyat artışına baktığında üretici üretmekten geri duruyor. Önceden Türkiye’nin dört bir tarafından farklı tarım ürünlerinden verim alabiliyorken, bölgesel planlamanın dışına çıkılan yanlış politikalar sonucu tarımsal üretimi verimsizleştirdiler ve sonucunda Türkiye, kendi kendine fazlasıyla yetebilen bir ülkeyken, bir pazar haline dönüştü” dedi.

 

SOSYETE PARTİSİNDEN, HALKIN PARTİSİNE

Gazeteci Ali Cem Çon’un, “CHP’nin ‘Halktan kopuk, sosyete partisi’ şeklinde toplumda bir imajı vardı. 2019 yerel seçimlerinde bunu kırdığını gördük ancak şu an köylünün, çiftçinin, halkın CHP’ye bakış açısı nedir?” şeklindeki sorusuna, “CHP, kuruluş felsefesi gereği köylüyü, üreticiyi her zaman desteklemiş, halkın isteği ve milletin menfaati doğrultusunda sayısız esere imza atmıştır” şeklinde yanıt veren Başkan Nuri Cengiz, konuşmasının devamında, “Günümüzdeki popülist siyasetin günü kurtarmalık müjdeleri, gelecek için fayda sağlamıyor. Bunu ne yazık ki yaşayarak öğrendik. İnsanlar artık yaşam kalitesi, konfor, daha fazlasını kazanmak gibi kaygılar taşımıyor, milletin derdi karnını doyurabilmek oldu. Asgari ücret, temel ücret haline geldi. Çalışanların yüzde 50’den çoğu açlık sınırının altındaki asgari ücretle çalışıyor. İktidar Türkiye’deki asgari ücreti Avrupa’daki asgari ücretle kıyaslıyor ancak örneğin Almanya’da asgari ücretli çalışanların oranı yüzde 2. Avrupa’da asgari ücreti alanlar en vasıfsız elemanlar” ifadelerine yer verdi.

 

“KARARSIZ SEÇMEN SEÇİM ÇALIŞMAMIZ BAŞLADIĞINDA KARAR VERECEK”                       

Moderatör Yalçın Teke’nin, “Siyasi tabanda da halk arasında da dolaşan bir söylenti olarak bu yılın Kasım ayında baskın bir seçim olacağı düşünülüyor. Anket şirketlerinin verilerine bakıldığında kararsız seçmenin sayısı oldukça fazla. Bu seçmen kitlesini nasıl etkilemeyi düşünüyorsunuz?” şeklinde yönelttiği soruya ise CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, “25 Mart’ta Antalya’da, partimizin tüm İl Başkanları, İlçe Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile tarihimizin en geniş kapsamlı toplantılarından birini düzenleyeceğiz. Seçime ve ülkeyi yönetmeye hazır olduğumuzun mesajını vermek istiyoruz. Sokakta zaten sürekli vatandaşımızlayız. Onlara kulak veriyor, onlarla birlikte aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Bu sorunların çözümü içinse sürekli çalıştaylar düzenliyoruz. Tarım, turizm, bilişim, sanayi… daha birçok alanda sektörün tüm paydaşları ve temsilcileriyle görüşüp verileri, istekleri ve beklentileri sıralıyoruz. Bunu yapma sebebimiz, iktidara geldiğimizde sorunların bilincinde olup çözüme kavuşturabilmek. Bunu gördüğünde kararsız seçmen de kararını verecektir” şeklinde yanıt verdi.

 

“MUTABAKAT TOPLUM İÇİN UMUT VERİCİ”

28 Şubat’ta Millet İttifakındaki 6 parti liderinin imzaladığı mutabakatla alakalı yorumu istenen CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Millet için umut verici olduğunu herkes görmüş olmalı. Toplumsal barış ve huzur ortamına ihtiyacımız var. Bunun da en basit ve etkili yolu siyasetteki nefret dilini ortadan kaldırmaktır. Toplumun neredeyse her kesiminin demokrasi ihtiyacı duyduğu bir noktada ortaya çıkan bu mutabakatta önemli birkaç noktaya değinmek istiyorum. Öncelikle Cumhurbaşkanlığının süresinin 7 yıla çıkarılması ve bir kişinin yalnızca bir kez seçilebilecek olmasını çok anlamlı buldum. Temsilde adalet ve yönetimde istikrar sağlaması adına ise seçim barajının yüzde 3 düşürülmesi isabetli bir karar. Denetim yetkisinin direkt ana muhalefete verilmesi de demokrasiye olan inancı ve saygınlığı artıracaktır” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYELERİMİZ TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR”

“2019 öncesine AKP’nin “İktidar-Belediye bağı bozulursa hizmet biter” argümanı şu an ne kadar doğru?” şeklinde kendisine yöneltilen bir başka soruya ise Başkan Nuri Cengiz, “Kazandığımız tüm belediyelerde, iktidarın tüm oyunlarına, çıkardıkları zorluklara, yetki krizlerine rağmen projelerimizi tamamlıyoruz. Üstelik bizden önceki dönemden kalan çok ağır yükler varken. Bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 298 Milyon Euro borcu var. AKP’li belediyelerin yanlış planlamalarından kalan yükü idare ederken, bir yandan da kendi projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bizim çılgın projelere değil, faydalı projelere ihtiyaç var” dedi.

 

BELEDİYENİN UCUZ HALK EKMEĞİ ÇOK YAKINDA

Antalya Büyükşehir Belediyesinin önceki döneminde halk ekmeği özel şirketlerin ürettiğini ifade eden Başkan Nuri Cengiz, Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanan belediyeye ait halk ekmek fabrikasının müjdesini verdi. Başkan Nuri Cengiz, “Antalya Büyükşehir Belediyesinin halk ekmek fabrikası yok. Hepsi de özel bir firmaya satılmış! Girdi maliyetlerinde artış başlayınca özel sektör pes etti. Şimdi Büyükşehir Belediyemiz 120 bin ekmek kapasiteli ekmek fabrikasını Nisan ayında faaliyete geçiriyor. Antalya halkına mümkün olan en düşük fiyatla ekmek satabilmek için hayata geçecek, halk için düzenlenmiş bir proje. Burada amaç esnafla rekabet etmek değil; fırıncının zor durumunu da biliyoruz” dedi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin özel halk otobüsü sahiplerine yapacakları zammı da değerlendiren Başkan Cengiz, “Hem esnafı mağdur etmeyecek hem de vatandaşı zora sokmayacak bir orta yolu bulmak zorundayız. Bu uğurda hareket ettik, öyle de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

ALANYA-ANTALYA YOLU MÜJDE DEĞİL KÜLFET

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararına göre ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile özel bir şirkete yaptırılacak olan Alanya-Antalya Otoyolu hakkında fikirlerini aktaran Başkan Nuri Cengiz, “Alanya yolu ile ilgili, yapılan hizmete karşı çıkacak değiliz ancak daha önce hizmet diye yapılan “Yap-İşlet-Devret” modelli projelerin millete ne kadar büyük zararları olduğunu biliyoruz. Bu müjdeyi verirken nasıl yapılacağını, neye mal olacağını da söylemeleri gerek. Kaynağı açıklandığı sürece hizmeti destekleriz ancak hizmetin yandaşlara kaynak aktarmak adına mı yoksa millet yararına mı yapıldığı önemli olan” diye konuştu. Programın sonunda sözlerine son verirken ‘İktidara hazırız’ mesajı veren Başkan Cengiz, “Türkiye’nin bu darboğazdan çıkışı bizleriz. İttifak ortaklarımızla beraber ilk hedefimiz başkanlık sistemini ortadan kaldırıp, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız. Umut her zaman var çünkü bu topraklarda bolluk, bereket var. İktidara 3Y (Yoksulluk, Yolsuzluk, Yasaklar) ile gelip yoksulluğu derinleştiren, yolsuzluğu kurumsallaştıran, yasakları da yönetim biçimine dönüştüren bu iktidara; tenceresinde taş kaynatan kadınlarımız gereken dersi verecektir. Sandık bir an önce gelmelidir; bu ülkenin çıkışı sandıkla gerçekleşecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.