HAVALİMANI TAKSİNİN YÜKSEK LİSANSLI ŞOFÖRÜ

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ziyaret ettiği taksi durağında karşılaştığı 27 yaşındaki taksi şoförü Kübra Kaya, “Hayalim üniversitede akademisyen olmaktı. Tabii şu an tekrardan devam ediyorum çalışmalara ama birazcık daha zor gibi” dedi. 

08 Mart 2022
HAVALİMANI TAKSİNİN YÜKSEK LİSANSLI ŞOFÖRÜ

Belediye Başkanı Ümit Uysal, her gün yüzlerce uçağın inip kalktığı ve yaz aylarında milyonlarca turistin Antalya’ya ilk tanıştığı havalimanında taksi esnafını ziyaret etti. Taksi esnafıyla kahvaltı yapan Başkan Uysal, Antalya Havalimanı’nda çalışan taksicilerin kentin tanıtımında büyük önemi olduğunu söyledi. “Gelen misafirlerimiz ilk intibaı sizden alıyor” diyen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Yaptığınız iş o kadar önemli ki o yüzden sizlere ayrı bir bakış açımız var. Zaten taksici esnafımızla çok iç içeyiz. Kanunları el verdiği çerçevede maksimum ne yapabiliriz, hep onu düşüne geldik. Teşekkür ediyorum katıldığınız için. Güler yüzünüz için teşekkür ediyorum. Daha nice böyle güzel baharlarda, güzel, omuz omuza, yan yana günlerimiz olsun.”

Başkan Uysal, ziyaret ettiği taksi durağında 27 yaşında taksicilik yapan Kübra Kaya ile tanıştı. Üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okuduğunu üstüne yüksek lisans yaptığını anlatan Kaya, bir ara dil öğrenmek için İngiltere’ye gittiğini de söyledi.Fakat covid-19 pandemi nedeniyle iş bulamayan Kaya, hal böyle olunca o da baba mesleği olan taksicilik yapmaya başladığını anlattı.

Kaya, “Hayalim üniversitede akademisyen olmaktı. Tabii şu an tekrardan devam ediyorum çalışmalara ama birazcık daha zor gibi. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum ama olmazsa da bu şekilde babama yardım ederek geçiniyorum” diye konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.