BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 6 MART YILDÖNÜMÜ MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 92’nci yıldönümü bir kez daha büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 

05 Mart 2022
BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 6 MART YILDÖNÜMÜ MESAJI

Büyük Önder Atatürk, askeri dehası ve büyük bir devlet adamı olmasının yanında milletiyle de bütünleşmiş bir liderdi. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen Büyük Önder, Kurtuluş Savaşı ile kazanılan büyük zaferin ardından 1923'te yeni bir devlet kurmuş, daha sonra da bütün enerjisiyle yeni ve genç Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda geliştirmek için çalışmıştır. Savaş yıllarında en büyük desteği milletinden alan Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişme sürecinde de yine milletiyle hareket etmiştir. 

 

Atatürk, hayata geçirilen ve geçirilecek olan inkılapların amacına ulaşması için mutlaka halkla bütünleşmesi, halk tarafından kabul görmesi gerektiğine inanan bir liderdi. Bu nedenle yurt gezilerine büyük önem veren Atatürk, yurdun her köşesini karış karış dolaşarak halkın sorunlarını yerinde tespit etmiş, il ve ilçeler için kalkınma vizyonu oluşturmuş, tarihi ve doğal güzelliklere o dönemde görülmemiş bir biçimde sahip çıkmıştır. 

 

Atatürk’ün 6 Mart 1930’da Antalya’ya yaptığı ziyaret de yurt gezilerinden biridir. Önderlik vasfını Cumhuriyet’in ilanından sonra da sürdüren Atatürk yenilikçi, teşkilâtçı ve yönlendirici liderliği ile ülkenin çağdaşlaşması ve gelişmesi için çalıştı. Atatürk, Antalya’ya yaptığı 4 ziyaretin en uzunu olan 6 Mart 1930’daki ziyaretinde Aspendos’u, Konyaaltı’nı, Tophane’yi, narenciye bahçelerini gezmiş, vatandaşlarla sohbet etmiş Antalya halkına moral ve ışık olmuştur. 92 yıl önce Antalya’da gördüğü güzellikler karşısında hayranlığını "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözüyle dile getirmiştir. 

 

Tüm dünyanın saygı duyduğu Ata’mızın bu sözünden hareketle güzel kentimizi geliştirmek ve daha da güzelleştirmek bizler için bir görevdir. Ata’mızın Antalya’yı ziyaret edişinin ardından geçen 92 yılda pek çok alanda büyüme ve gelişme gösteren şehrimiz artık turizm ve tarım alanında kendini ispatlamış, tüm dünyanın tanıdığı bir kenttir. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bizler de alt ve üst yapısıyla, donatı alanlarıyla, turizm ve tarıma katkı sağlayacak projelerimizle kentimizi her alanda daha da ileriye taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

 

Antalya’ya gelişinin 92’nci yıl dönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi, minnet ve özlemle bir kez daha anarken, Ata’mızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize bir kez daha ant içeriz. 

 

 

Muhittin BÖCEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.