KIRCAMİ İÇİN BU YAZ BAMBAŞKA GEÇECEK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da 8 mahallenin tamamı ve 2 mahallenin de belli bölümlerini içeren Kırcami bölgesinin imar planlarının oy birliğiyle kabul edildiği belediye meclisinde, yaz aylarında Kırcami’de inşaat ruhsatlarını vermeyi amaçladıklarını söyledi, “Eğer bir mani hal çıkmaz ise hedefimiz bu” dedi. 

21 Şubat 2022
KIRCAMİ İÇİN BU YAZ BAMBAŞKA GEÇECEK

Antalya’da 8 mahallenin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içeren 1481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami’de inşaat ruhsatı verilmesi, parselasyon yapılarak imar planına uygun imar parsellerinin oluşturulması gibi uygulamaları sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planı, olağanüstü toplanan belediye meclisinde görüşüldü. Başkan Uysal’ın çağrısıyla toplanan Muratpaşa’daki tarihi meclis için Kırcami bölgesi muhtarları, dernekler ve bölgeden çok sayıda vatandaş meclis salonunu doldurdu.   

GRUP SÖZCÜLERİ KONUŞTU

CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş, “6 yıldır ödünsüz tavrını sürdüren Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a, planlamaya emek veren Muratpaşa Belediyemize ve meclis üyelerimize tek tek teşekkür ediyoruz. 40 yıldır devam bir sorunu çözmek için buradayız. Bu kararın oluşumuna katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu. CHP grubunun ardından AK Parti adına Grup Sözcüsü Özlem Gözaçan Biçer, ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletirken İYİ Parti Grup Sözcüsü Leyla Oruç, “Tüm Antalya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. MHP Grup Sözcüsü Ejder Karagöz ise Kırcami’nin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizerek, “Antalya’mıza, Muratpaşa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından 1477 hektar büyüklüğündeki Kırcami’de inşaat ruhsatlarının verilmesi gibi planın uygulanmasını sağlayacak imar planı görüşülmek üzere oy birliği Planlama ve İmar Komisyonu’na sevk edildi. Meclis, komisyon görüşmeleri için verilen aranın yeniden toplandı ve Kırcami’nin bin ölçekli imar planları oylamaya sunuldu. Plan, meclisten oy birliğiyle geçti.

BİR MÜJDE DAHA

Başkan Uysal, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, amaçların yaz aylarında Kırcami’de inşaat ruhsatlarını vermek olduğunu söyledi. “Eğer bir mani hal çıkmaz ise hedefimiz bu” diyen Başkan Uysal, meclisten geçen planını detaylarına ilişkin de bilgi verdi. Plana ‘inşaat yoğunluğunun’ az olduğu yönünde eleştiriler bulunduğunu aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:

“’Antalya’nın bütün cüzlerinde inşaat yoğunluğu Kırcami’den fazla’ diyen komşularımız var. ‘Yoğunluk’ demek ‘İyi şehir’ demek değildir. Yüksek kar ya da yüksek ekonomik değer demek değildir. Bir yerde yoğunluk çoktur ama mülk para etmez. Yoğunluk tek veri değil. Ama bu konuda komşularımızı nispeten rahatlatan bir düzenleme geçmişte yapmıştık. Yasal hakkımız yüzde 45 olmasına rağmen zayiat oranını yüzde 40’ta tutmuştuk. Şimdi ikinci bir avantaj daha ilave ediyoruz. Bahçe duvarları, bekçi kulübeleri ve havuzları emsalin dışında tutuyoruz. Bu da önemli bir katkı.”

ALTYAPI ŞARTI KALDIRILDI

Bununla birlikte, eski planda sadece altyapı çalışmaları tamamlanmış bölgelere komşu parsellerde inşaat ruhsatının verilebileceği yer alırken Başkan Uysal, artık Kırcami’nin tamamında inşaat ruhsatı verebilecek hale geldiklerini belirtti. Başkan Uysal, konuşmasını sonunda “Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah tamamına erdirsin” dedi.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.