ANTALYALI ÇİFTÇİLERE CEVİZ VE MEYVE AĞACI FİDANI DAĞITILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması ve vatandaşların üretime teşvik edilmesi amacıyla desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Elmalı, Korkuteli, Akseki, Gündoğmuş, İbradı, Gazipaşa, Demre ve Kaş ilçelerinde ceviz ağacı fidanı dağıtımı yapılıyor. Kemer, Kumluca ve Elmalı’da ise meyve ağacı fidanı veriliyor. 

11 Şubat 2022
ANTALYALI ÇİFTÇİLERE CEVİZ VE MEYVE AĞACI FİDANI DAĞITILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, yerel halkı kalkındırmak ve çiftçilerin ürün çeşitliğini arttırarak gelir sevilerini yükseltmek hedefiyle tarıma desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bu kapsamda Elmalı, Korkuteli, Akseki, Gündoğmş, İbradı, Gazipaşa, Demre ve Kaş ilçelerinde çiftçilere ücretsiz ceviz fidanı yardımı yapmaya devam ediyor. 

CEVİZ FİDANLARI DAĞITILDI

Kaş İlçesi Bezirgan, Yaylakılınçlı, Çamlıova, İkizce, Yaylapalamut mahallelerinde yaşayan çiftçilere ceviz ağacı fidanları teslim edildi. Büyükşehir ekipleri vatandaşlara fidanların dikiminde yardımcı olurken, bakımı konusunda da bilgi veriyor. Ceviz ağaçlarını teslim alan çiftçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederek, “Zor zamanlar geçirdiğimiz bugünlerde ceviz ağacı fidanları bize ilaç gibi geldi” diye konuştu.

YERELDEN KALKINACAĞIZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı, Korkuteli, Akseki, Gündoğmuş, İbradı, Gazipaşa, Demre ve Kaş’ta bugüne kadar 10 binin üzerinde ceviz ağacı dağıtımı yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, iklim değişikliğine bağlı bölgesel ürün yetiştiriciliği konusunda yöre halklarına eğitim, fide-fidan ve tohum desteklerinin devam edeceğini belirterek, “Ceviz üretimine uygun ilçelerimizde çiftçilerimize sertifikalı ceviz fidanlarımız hayırlı olsun. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerini yükseltmek için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. 

ELMALI’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Elmalı’da ise mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda bölgeye has yabani elma, yabani armut, yabani şeftali ve yabani erik türü ücretsiz meyve fidanları dağıttı. Elmalı’nın  33 mahallesinde toplam 15 bin adet ağaç fidanını toprakla buluşuyor. Karamık Mahallesi Muhtarı Cahit Türe özellikle kırsal mahallelerde geçimini tarım ve hayvancılık yaparak sağlayan çiftçilere maliyetlerin arttığı bir dönemde fidan desteği sağlanmasının çok yerinde bir çalışma olduğunu söyledi. 

KUMLUCA VE KEMER’E 18 BİN FİDAN

Kumluca ilçesinde de 41 mahalle muhtarına vatandaşlara dağıtılmak üzere elma, armut, erik ve şeftali olmak üzere toplamda 4 bin adet meyve fidanı, Kemer’de ise 14 bin adet meyve fidanı muhtarlara teslim edildi. Kemer ilçesinde muhtarların ve vatandaşların başvurusu üzerine 3.kez meyve ağacı fidanı dağıtımı yapıldı. Fidan desteği için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür eden muhtarlar vatandaşlara aynı gün fidanların dağıtımını gerçekleştirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.