DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.026.248
GÜNDEM

Kepez’in buğdayları filizlendi

Kepez Belediyesi’nin Antalya Orman Çiftliği’ne ektiği buğday tohumları filizlendi. Kepez’in bereketli toprakları buğday filizleriyle yeşile büründü.

03 Ocak 2022 7,2B okunma
Kepez’in buğdayları filizlendi
Kepez’in buğdayları filizlendi

Tarımsal üretime dikkat çekmek ve atıl arazileri üretime kazandırmak isteyen Kepez Belediyesi, Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönüm araziye Antalya Orman Çiftliği kurmuş ve ilk buğday hasadını tarlaları yanan köylülerle, elde edilen ekmekleri de ilçe sakinleriyle paylaşmıştı. Kepez Belediyesi,  ikinci hububat ekimini de Kasım ayında gerçekleştirdi.  Antalya Orman Çiftliği’ndeki ekime Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de katılmış, başına taktığı kasket ve omzuna astığı heybesi ile buğday tohumlarını çiftliğin bereketli topraklarıyla buluşturmuştu.

YEMYEŞİL OVAYA DÖNÜŞTÜ

Kepez Belediyesi’nin Antalya Orman Çiftliği’ne ektiği buğday tohumları yağmurlarla beraber filiz verdi. Buğday tohumlarının filizlenmesiyle Antalya Orman Çiftliği, yemyeşil ovaya dönüştü. Kepez Belediyesi, tarımsal üretime kazandırdığı Antalya Orman Çiftliği’nden hasat zamanında iyi bir verim alabilmek içinde buğday tarlalarının bakımını da büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Orman Çiftliğinin ürettiklerini halkı ile paylaşan, üretim sevinçlerinin mutluluğunu da beraber yaşayan bir çiftlik olduğunu söyledi.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.