Yargıtay 'pitbul' kararını bozdu

‘Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması’ suçundan 500 TL para cezası verilmesi kararını bozdu. 

29 Aralık 2021
Yargıtay 'pitbul' kararını bozdu

Pitbull cinsi köpeklerin neden olduğu saldırılar, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık'ta 4 yaşındaki Asiye Ateş'in ağır yaralandığı olayla yeniden Türkiye gündeminin ilk sırasına taşındı.

Mahkemenin Pitbulun sahibi hakkında ‘Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması' suçundan mahkumiyet kararı vererek para cezası ile cezalandırdığı dosya, Adalet Bakanlığı tarafından kanun yararına bozma istemiyle Yargıtay'a taşındı.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi 23 Kasım 2021 tarihli kararında şu değerlendirmeyi yaptı:

Sanığın kendisine ait olan ve bağsız bulunan Pitbull cinsi köpeği ile dolaştığı, köpeğin bu sırada mağdurun kaçmak için ağaca çıkmak istediğinde, yere düşerek yaralanması olayında, eyleminin taksirle yaralama ve hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma suçlarını oluşmuştur.

‘İşlediği bir fiil ile birden fazla farklı suçun oluşmasına neden olan kişi, bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezalandırılır' hükmünün de uygulanması gerektiğini belirterek, köpeğin sahibi olan sanığın ‘taksirle yaralama' suçundan da cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.