Tütüncü sahaf esnafıyla buluştu

Antalya’da sahaf kültürünün oturtulması için gereken gayreti gösterdiklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bunun için 3. Sahaf Festivalini düzenlediklerini ve DokumaPark’a Sahaflar Çarşısı açtıklarını söyledi. 

02 Kasım 2021
Tütüncü sahaf esnafıyla buluştu

Antalya’da sahaf kültürünün oturtulması için gereken gayreti gösterdiklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bunun için 3. Sahaf Festivalini düzenlediklerini ve DokumaPark’a Sahaflar Çarşısı açtıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sahaf esnafı ile bir araya geldi. Uygulama Otelinde düzenlenen kahvaltı buluşmasına AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak ve sahaf esnafı katıldı. Sahaf esnafının istek ve taleplerini dinleyen Başkan Tütüncü, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sahaf Festivalini de değerlendirdi. Başkan Tütüncü, 2. Sahaf Festivalinin pandemiye denk geldiğini, ancak birinciye göre daha iyi geçtiğini, üçüncü festivalin yine pandemi dönemine denk gelmesine rağmen çok daha iyi geçtiğini söyledi. Sahaf esnafına festivale katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Tütüncü, her zaman esnafın yanında olduklarını vurgulayarak, “Sahaf esnafımızın istek ve talebi üzerine DokumaPark’a Sahaflar Çarşısı açtık.” dedi.

Esnaf odamızla yürütüyoruz

Sahaf esnafıyla ilgili her türlü çalışmanın esnaf odaları ile birlikte yürütüldüğünü belirten Başkan Tütüncü, “Hem festivalin düzenlenmesinde, hem de Sahaf Çarşısının yapılıp esnafla buluşturulmasında en önemli hassasiyetimiz, esnaf odamızın forse ettiği bir süreci takip etmek ve bu süreci sürdürmekti. Sahaf Çarşısını yaptık. Sahaf esnafının buraya davet edilmesi sürecini de odamıza bıraktık. Bunu da doğru yaptığımızı düşünüyorum. Esnafıyla en iyi ilişki kuran o işin esnaf odasıdır, oda başkanıdır, yönetimidir. “ diye konuştu.

DokumaPark’a sahaf çarşısı

Sahaf kültürünün yerleşmesi için bir çarşının varlığına duyulan ihtiyacın çok yüksek olduğunu düşündükleri için Kepez’de böyle bir çarşısının kurulmasını sağladıklarını belirten Başkan Tütüncü, “ Bugüne kadarki gözlemlerim tecrübelerim bunu gösterdi. Bunun içinde sahaf kültürünün oturtulması içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Esnafımıza sahaflar çarşısının yapılması, o çarşının uygun bir şekilde esnafımıza verilmiş olması, bizim açımızdan atabileceğimiz en önemli adımdı.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.