İlk dersimiz cimnastik

Çocuklarının spor disipliniyle büyümesini isteyen Kepezli aileler, belediyenin kurslarında tüm branşların altyapısı olan cimnastik branşına ilgi gösterdi 

06 Ekim 2021
İlk dersimiz cimnastik

Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün düzenlediği spor okullarında çocuklarının ilk kez sporla tanıştırmak isteyen veliler, her spor branşının altyapısı olan cimnastiği tercih etti. Kepez Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Çok Amaçlı Spor Salonu’nda açılan yeni dönem 5-8 yaş arası kurslara, ilk haftada 75 kişi başvurdu. Küçük yaşlarda başlanan spor dallarının başında yer alan cimnastik, dayanıklılık, kuvvet, sürat, esneklik, beceri gibi özelliklerin temelini oluşturuyor. 

 

Hep bir adım önde olacaklar

 

Bu sporu yapan çocuklar, fiziki gelişimlerinin yanı sıra estetik bir görünüme de sahip oluyorlar. Çocukların boy,  kilo ve vücut kas yapısı akranlarına göre daha orantılı olarak gelişimlerini sürdürüyor. Antrenör Asena Nizam ile birlikte derslere giren kıdemli cimnastik antrenörü İsmail Taflı, “Temel cimnastik eğitimi almış olan çocuklarımız, ileride farklı bir spor branşına geçse dahi, kendiyle aynı anda başlayan sporcular arasında hep bir adım önde olacaklardır” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.