Yangın helikopteri Bakanlık iznini bekliyor

Antalya’da, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere yangın söndürme helikopteri kiralanması için gerekli görüşmeleri tamamladıklarını belirterek, “İlgili mevzuat çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgili izni gerekiyor. Dün, gerekli izin ve onaylar için Bakanlığa başvurduk” dedi.  

03 Ağustos 2021
Yangın helikopteri Bakanlık iznini bekliyor

 
Antalya’da, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere yangın söndürme helikopteri kiralanması için gerekli görüşmeleri tamamladıklarını belirterek, “İlgili mevzuat çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgili izni gerekiyor. Dün, gerekli izin ve onaylar için Bakanlığa başvurduk” dedi.
Türkiye, Manavgat’tan Bodrum ve Marmaris’e birçok noktada devam eden orman yangınlarıyla mücadele ederken Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi bir yangın söndürme helikopteri kiralamak için harekete geçti. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak yapılacak kiralama için bir Rus firmasıyla görüşmeleri tamamladıklarını ve 3.5 ton su kapasiteli helikopterin kiralanması için anlaştıklarını söyledi.
Ancak mevzuat gereği Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izninin gerektiğine dikkat çeken Başkan Uysal, dün saat 18.49 itibariyle Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak izin ve onaylar için gerekli yazışmayı yaptıklarını açıkladı. Başkan Uysal, şöyle konuştu: “Bütün sahalarda iş makinalarıyla, arazözlerle yangınla mücadele devam ediyor. Bu yangın hiç istenmeyecek boyutlarda genişledi ve büyüdü. Havadan mücadele gerekiyor. ‘Havadan mücadeleye nasıl katkıda bulunabiliriz’ diye iki gündür bir Rus firması ile görüşüyoruz. Havadan yangına müdahale edebilecek bir helikopter kiralanması ile ilgili mutabık kaldık. Yasal zorunluluk nedeni ile Tarım ve Orman Bakanlığımıza müracaat ettik. Dün saat 18.49 itibari ile dilekçemizi sunduk. Cevap bekliyoruz. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı aracılığıyla bu helikopteri yangınla mücadelede kullanmak
istiyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.