Köylüler sarı alan ve hazine arazilerinin, bazı kişilerce el konulmasına tepki gösterdi

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hisarçandır, Yarbaşçandır ve Üçoluk mahallesi sakinleri sarı alan ve hazine arazilerinin etrafa korku saçan mafya tipi kişilerce el konulmasına köylüler tepki gösterdi. 

22 Temmuz 2021
Köylüler sarı alan ve hazine arazilerinin, bazı kişilerce el konulmasına tepki gösterdi

 
Antalya'nın tarihi Likya Yolu'nunda içinde bulunduğu Konyaaltı ilçesi Hisarçandır, Yarbaşçandır ve Üçoluk mahallesi sakinleri; sarı alan ve hazine arazilerinin, bazı kişilerce el konulmasına tepki gösterdi.
 
Eylem yapan köylüler; 'Mafya değil halkız, köylü toprağına sahip çık' dövizleri taşıyarak kısa yürüyüşün ardından kendilerine destek verilmesini istedi.
 
Köylülere destek veren AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, her zaman köylünün yanlarında olduklarını belirterek, köylünün haklarını gasp ve talan etmeye çalışanların, kendi tapularının olduğu yeri değil de farklı bölgeleri çökme durumu içinde olduklarını söyledi.
 
 
 
5 KİŞİ YARALANDI
 
Köylüler geçen hafta yaşanan olayda, silahlı ve sopalı saldırıda 5 kişinin yaralanmasının ardından duruma tepki gösterdi. Arazilerine sahip çıkmak için Yarbaş Çandır Akkaya mevkinde tepki için yürüyüş düzenledi. Ellerinde dövizlerle ve sloganlar atarak yürüyen Yarbaşçandır, Hisarçandır ve Üçoluk Mahallesi sakinleri de destek verdi. Köylüler adına konuşan Kadir Bilgin, son bir yıldır hazine arazilerinin bazı kişiler tarafından işgal edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.
 
 
 
TEHDİT VE DARP EDEREK KORKU SALIYORLAR
 
Yarbaşçandır, Hisarçandır, Üçoluk ve Gökçam Mahallelerinde ağaçları kesip, hazine arazilerini sahiplenmeye çalışan kişilerin, arazilerini korumaya çalışan köylüleri darp ve tehdit ettiğini ifade eden Kadir Bilgin, "Daha önce Hisarçandır'da köylülere saldıran bu kişiler, geçen haftada Yarbaşçandır'da 5 köylüyü silah ve sopalarla darp etti. Saldırı sonucu 5 köylü darp raporu alıp şikayetçi oldu. Yakalanan iki saldırgandan biri tutuklandı. 5 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Saldırganları arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.