Akıntı olmasına rağmen tehlikeli kanalda serinleyen gençler

Antalya’da hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, denize evleri uzak kalan gençler de akıntılı su kanalına girerek serinlemeye çalıştı. 

08 Temmuz 2021
Akıntı olmasına rağmen tehlikeli kanalda serinleyen gençler

 
Termometrelerin öğle saatlerinde 40 dereceyi gösterdiği Kepez ilçesine bağlı Baraj Mahallesi’ndeki su kanalına giren gençler, akıntı olmasına karşın tehlikeyi göz ardı edip serinlemek istedi. Su sıcaklığı 12, derinliği ise 3 metreye kadar yükselen kanalda atlayışlar gerçekleştiren gençler, uzun süre suda vakit geçirdi. Evlerinin denize uzak olduğunu belirten gençler, serinlemek için başka çarelerinin olmadığını söyledi.
 
“Allah’a güvenip atlıyoruz suya”
Gençlerden Abdulsamet Yegen, “Hava sıcak olduğu için sıcakta yüzmeye geldik. Deniz bize uzak kalıyor. Tehlikeli de ne yapalım? Burada bir çocuk boğulmuştu. Biz burada doğduk, büyüdük. Allah’a güvenip atlıyoruz suya” diye konuşurken, Furkan Yegen de, “Babamlarla geldiğimizde fazla duramıyoruz ama tek gelince 2-3 saat duruyoruz. Su baya soğuk. Alıştık. Akıntı çekiyor ama o taraflara gitmezsek sorun olmuyor.
 
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ise 17 yaşındaki Sezgin Andariman, yine aynı bölgeye yakın bir noktada serinlemek için kanala girmiş, akıntının etkisiyle gözlerden kaybolmuştu. Kanalda ekiplerce 5 gün boyunca aranan gencin yosunların arasında cansız bedeni bulunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.