Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle sosyal medya platformlarında karşımıza çıkıyor

Dönem dönem tanınan markaların ismiyle vatandaşları kandırmaya çalışan dolandırıcılar bu kez 'Migros'un 70. yıl kutlama hediyeleri' mesajıyla insanları ağına düşürüyor. 

15 Haziran 2021
Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle sosyal medya  platformlarında karşımıza çıkıyor

 
MİGROS'UN 70. YIL KUTLAMA HEDİYELERİ MESAJI
Son günlerde Whatsapp üzerinden Migros adına yapıldığı iddia edilen bir kampanya mesajı yayılmaya başladı. Gelen mesaja tıkladığınızda önünüze sahte bir anket çıkıyor. Bunu yanıtladıktan sonra mesajı kişilerinizle paylaşmanız isteniyor. Mesaj Whatsapp'taki kişilerinizle paylaşılıyor. Böylece mesaj çevrenizdeki insanlarla birlikte geniş bir kitleye ulaşıyor. Ve faturalara ücret yansıtılıyor
 
YETKİLİLER UYARIYOR
Dönem dönem Whatsapp ve Facebook kişi sosyal medya mecralarında kurban arayışına giren dolandırıcılar bilinen markaların ismini kullanarak vatandaşları kandırıyor. Yetkililer bilinmeyen linklere tıklanmaması gerektiğinin altını çiziyor.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.