TAVUK GÖĞSÜ SARMA

Kaynak:fundalitarifler  

15 Mart 2021
TAVUK GÖĞSÜ SARMA

 

MALZEMELER:
1 Kg tavuk göğsü
(ince kesilmiş ve dövülmüş şinitzellik)
350-400 gram mantar
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı yoğurt
Sıvı yağ (Ben mantarı sotelediğim yağı kullandım)
Köri tozu, kırmızı pul biber
 

 

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Tencereye zeytinyağı alınır. Yemeklik doğranmış soğan, biber, mantarlar ve baharatları eklenip sotelenir. Mantarlar yumuşayınca ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Tavuklar köri tozu ile biraz tatlandırılır. Tezgâh üstüne alınan tavukların içine mantarlı harcımızdan konulur ve sarılır. (Görseldeki gibi hazırlanır)
Acılan yerler kürdan yardımı ile sıkıştırılır. Izgara tavada veya tost makinesinde tavlanır. Tüm parçalar bu şekilde hazırlanır ve fırın kabına dizilir.
Bir kasede sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve yoğurt karışımından sos oluşturulur. Sosumuz tavuklarımızın üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst ayarda 40 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.