10 bin lirayı çalıp ev sahibini vuran hırsız yakalandı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde evine giren ve 10 bin lira parayı çaldıktan sora ev sahibi Murat Oktay'ı (34) başından vuran hırsızlık H. K (28) . jandarmanın operasyonu ile yakalandı. Olay, gece saat 02.00 sıralarında Çobanlar Mahallesi'nde meydana geldi. 

02 Mart 2021
10 bin lirayı çalıp ev sahibini vuran hırsız yakalandı

10 bin lirayı çalıp ev sahibini vurdu

 

Girdiği evden yaklaşık 10 bin TL çalan şahıs kaçmaya çalışırken sesleri duyan ev sahibi Murat Oktay hırsızı evin balkonundan inerken gördü. Hırsızın peşinden koşan ev sahibi Murat Oktay, yaklaşık 70 metre hırsızı kovalamaca sonucu yakaladı. Ardından ikili arasında boğuşma başladı.

BAŞINDAN VURUP KAÇTI

Boğuşma sırasında hırsız H.K. tabanca ile 4 el ateş etti. Başından vurulan Oktay ambulans ile önce Gazipaşa Devlet Hastanesi ardından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Başına mermi isabet eden 2 çocuk babası Murat Oktay'ın komada olduğu bildirildi. Aynı hırsızın baba Rıfat Oktay'ında evinden cep telefonu ve motorun anahtarını çaldığı belirlendi. Rıfat Oktay, "Gece uyuyorduk. Bizim haberimiz olmadı farkında değiliz. Sabah kalktığımızda telefonla motorun anahtarı yoktu. Telefon mutfakta olduğu için haberimiz olmamış zaten. Adam telefonla anahtarı almış gitmiş.. Sonra oğlumu vurup kaçmış" dedi.

TUTUKLANDI

Yaşana olayın ardından jandarma ekipleri hırsızlık vurma olayına karışan hırsızın yakalanması için çalışma başlattı. MOBESE Kamera kayıtlarından hırsızın eşkaline ulaşan güvenlik güçleri Diyarbakır nüfusuna kayıtlı H.K. 'yı kıs kıvrak yakaladı. H.K.nın hırsızlıktan onlarca sabıkası olduğu öğrenildi. Jandarma ayrıca H.K.'nın aynı gece 3 eve daha girip hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini olayda kullandığı silahın da ruhsatsız olduğunu tespit etti. Karakoldaki iadesinin ardından adliyeye sevk edilen H. K tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda kullanılan silahın herhangi bir terör olayında kullanılıp kullanılmadığı araştırıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.