HDP eski milletvekili terörden tutuklandı

HDP eski milletvekili Hatice Kocaman, PKK’nın uzantısı DTK üyeliğinden tutuksuz yargılandığı davada mahkemenin kararı üzerine tutuklandı 

21 Ocak 2021
HDP eski milletvekili terörden tutuklandı

HDP eski milletvekili terörden tutuklandı

 

HDP eski milletvekili Hatice Kocaman, terör örgütü PKK'nın uzantısı DTK üyesi üyesi olmak suçundan tutuksuz yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Kocaman savunmasında, "Ben DTK üyesi değilim. Sadece toplantılarına davet üzerine gittim. Beni neden üye listesine eklemişler. Ben siyaset yaptım. DTK'nın da Güneydoğu'da neden özerklik ilan ettiğini bilmiyorum. Tüm Türkiye toprakları benim vatanımdır. Asla ırkçılık yapmadım. Oğlum şu anda Antalya'da asker" diye konuştu. Evinde ele geçirilen Abdullah Öcalan'a ait kitapların sorulması üzerine Kocaman, "Abdullah Öcalan siyasi anlamda bir önder değildir. Ben kitap okumayı seviyorum. Evimde bulunan kitapları da bandrolü olan kitapçılardan satın aldım. KJA adlı kadın yapılanması içinde yer almadım" dedi. Mahkeme, adli kontrol hükümlerinin uygulanma olanağı bulunmadığından ve işlenen suçun niteliği itibarıyla toplum için yaratılmış olan tehlikenin büyüklüğüne göre kamu düzeninin korunması ve tutuklama kararının daha ölçülü olacağından oy birliğiyle Kocaman'ın tutuklanmasına karar verdi. Kocaman adliyeye çağrılan polis ekiplerince tutuklanıp cezaevine gönderildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin "DTK, PKK'yla özdeştir. Abdullah Öcalan'ın sözde 4 ayaklı paradigmasının 3'üncü ayağıdır. Bu oluşuma üye olanlar terör örgütü üyesi gibi cezalandırılmalıdır" şeklindeki içtihat kararından sonra DTK üyesi çok sayıda kişi hakkında hapis cezaları ve tutuklama kararı verilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.